2016-11-16 13:20:59• hírek • Szatmár.ro

A helyére került Szatmárnémeti karácsonyfája

Szatmárnémeti régi főterén szerda délelőtt állították fel a város több mint 15 méter magas karácsonyfáját. Ez idén is szatmári, szerencsére a köztisztaságért is felelős vállalat és a kivágásra ítélt fa gazdái egymásra találtak, így egy hónapon keresztül a város dísze lesz a fenyőfa.

A szatmárnémeti Miron Costin utca egyik házának udvarában állt eddig az a méretes fenyőfa, amely idén a város karácsonyfája lesz. Ezt kivágásra ítélte a tulajdonos, szerencse azonban, hogy egymásra talált a kereslet és kínálat, a Florisal pedig megvásárolta a méretes fenyőt. Ezt szerda délben állították a helyére, a munka pedig rövid ideig forgalmi korlátozást is eredményezett.

Szatmárnémetiben idén egyébként három karácsonyfát állítanak, a régi főtéren található mellett egy lesz a Kossuth-kertben, egy pedig az új főtéren. Ezek szintén helyben nevelkedett fák, az egyik a Titulescu-tér környékéről, a másik a Privighetoarelor utcából származik.

Kereskényi Gábor polgármestertől nemrég megtudtuk: a tavalyi, közel 600 ezer lej helyett idén 350 ezret költenek az ünnepi fényekre, a karácsonyi hangulat megteremtésére.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: