2008-05-28 05:49:18• hírek • István Löchli

Napi filmajánló - A hazugsággyáros

 Amerikai-kanadai életrajzi dráma, 89 perc, 2003, 12 éven számára a megtekintése nem ajánlott.

20:00, Szerda (május 28.), DUNA Televízió

Amerikai-kanadai életrajzi dráma, 89 perc, 2003, 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott. Rendező: Billy Ray. Szereplők: Hayden Christensen (Stephen Glass), Peter Sarsgaard (Charles 'Chuck' Lane).

1998-ban a rendkívül ígéretes, tehetséges fiatal újságírót, Stephen Glasst (Hayden Christensen) váratlanul elbocsátják a nagy hírű amerikai hetilaptól, a The New Republictől. Hank Heaven címen közölt írása alapján, a lap új főszerkesztője (Peter Sarsgaard) gyanakodni kezd. Vajon mennyi igazság van ebben a cikkben és a többi, Glass által eddig szállított írásban, amelyeket a 25 éves zsurnaliszta nemcsak a The New Republicban jelentetett meg, hanem olyan neves lapokban is, mint a Harper's, a George vagy a Rolling Stone?

A film megtörtént eseményt dolgoz fel, Buzz Bissinger a Vanity Fairben 1998-ben megjelent írása alapján. Reflekció a média szerepéről, az igazságról, az újságírói etikáról és a sajtó hiteléről. Szinte dokumentarista pontossággal tárja fel az események hátterét és arra késztet, hogy elgondolkodjuk: vajon a hírek, amelyeket nap mint nap olvasunk, valóban megfelelnek az igazságnak, vagy egy cikk, egy újságíró neve mögött is csak egy ember áll, saját gyöngeségeivel, sebezhetőségével, sikerre törekvő ambíciójával.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: