2018. október. 18., csütörtök
Névnap:
2018-01-03 15:39:40• hírek • Agerpres

A háziorvosok 60%-a aláírta a keretszerződés meghosszabbítását

A háziorvosok több mint 60%-a aláírta a keretszerződés meghosszabbításáról szóló okiratokat, jelentette be szerdán az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS) elnöke, Laurenţiu Mihai."A CNAS továbbra is rendelkezésükre áll. Meghosszabbítottuk a programot. Eddig a szerződések több mint 60 százalékát írták alá. Sokan vannak, akik nem voltak az országban, és most szeretnék aláírni. Keressük a törvényes megoldásokat. (...) Másrészt, mivel a tavalyi évre vonatkozó szerződés utolsó napjai szabadnapok voltak, keressük a megoldást, hogy aláírhassák a szerződéseket most is. Vannak megyék, ahonnan érdeklődtek - összegyűltek az emberek, hagyom, hogy aláírják a szerződéseket. Szeretnék meggyőződni azonban, hogy törvényesen járunk el, ugyanis a hosszabbítást, az érvényes szerződés lejárta előtt kell megkötniük" - nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek az elnök.

A háziorvosok bejelentették, hogy folytatják a tiltakozást, és nem írják alá az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral kötött keretszerződések meghosszabbítását, ugyanis elégedetlenek a keretösszeggel.

A Háziorvosok Országos Társaságának alelnöke, Sandra Alexiu Adalgiza szerdán azt nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek, hogy a háziorvosoknak kevesebb mint fele írta alá a keretszerződés meghosszabbítását az egészségbiztosítási pénztárnál.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: