2012-02-20 08:51:40• hírek • Szatmar.ro

A házigazda Mikola nyerte az első Fodor István Emléktornát

A házigazda Mikola nyerte meg az első alkalommal kiírt Fodor István Emlékbajnokságot, amely az egy évvel ezelőtt tragikus hirtelenséggel, fiatalon elhunyt kollégánknak hivatott emléket állítani. Eléggé el nem ítélhető módon a torna sajnos nem maradt sajnálatos események nélkül, Sárközújlak csapatát emiatt ki is zárták a szervezők.

A tornának szombaton és vasárnap a mikolai sportterem adott otthont. A bajnokság Kovács Sándor református esperes és Fodor István édesapjának, Fodor Lajos református lelkipásztor imájával és egy zsoltár eléneklésével kezdődött.

A bajnokságot a Szatmár megyei magyar sajtó és református papok csapata nyitotta: utóbbi sima, 4-0-ás győzelmet aratott. A média csapatának a későbbiekben sem termett sok babér, a két kapus, Kocsis Zoltán és Varga Sándor remek védései ellenére is 6-0-ra kapott ki a Secondtextől, 6-2-re a Szatmárnémeti RMDSZ-től és 3-0-ra Halmitól. Ezzel együtt a sajtósok nem voltak elégedetlenek a meccsek után, hisz a minimális cél, a gólszerzés összejött. Előbb Pesek Attila talált be egy szemfüles fejessel, majd Fodor „Öcsi" Lajos egy pazar csel után lőtt szép gólt.

Az A csoportból mellesleg a Papok és a Szatmárnémeti RMDSZ jutott tovább. Nem jutott viszont tovább a Nagykárolyi RMDSZ együttese, pedig Csajkos Szabolcs a végén a legjobb kapusnak járó díjat is kiérdemelte. A végén egyetlen gólocska hiányzott a nagykárolyiaknak!

A C csoport küzdelmei sajnálatos és eléggé el nem ítélhető módon nem a fociról szóltak! A jelek szerint egyes korlátozott emberek csak a focipályán tudják kiélni frusztrációikat, talán ennek tudható be, hogy a Sárközújlak - Kökényesd meccs általános verekedéssel végződött, minek következtében az egyik kökényesdi játékos orvosi ellátásra szorult. Az eseményeket követően a verekedést kirobbantó Sárközújlakot a szervezők kizárták, valamennyi eredményüket törölték, míg Kökényesd visszalépett a további küzdelemtől. Minek következtében Mikola és Lázári jutott tovább.

Vasárnap reggel Tasnád nélkül (nem jelentek meg) zajlottak a D csoport küydelmei, ahonnan az esélyeknek megfelelően Pusztadaróc és Lázári jutott tovább.

A negyeddöntőkben aztán az Újpest Szurkolók, a Papok, a Szatmárnémeti RMDSZ és a Túrterebes, az elődöntőkben Lázári és Pusztadaróc vérzett el - utóbbi 1-1-es döntetlen után büntetőkkel. Akárcsak a kisdöntőben, a Lázári ellen.

A fináléba tehát Mikola és Kálmán csapata jutott be, egy kiélezett meccsen végül a házigazdák nyerték meg az első alkalommal kiírt Fodor István Emlékbajnokságot.

Eredmények:
A csoport:

FC Sajtó-Református Papok 0-4
Halmi-Secondtex 0-2
Szatmári RMDSZ - Református Papok 1-2
FC Sajtó -Secondtex 0-6
Szatmári RMDSZ -Halmi 4-1
Secondtex-Református Papok 0-1
FC Sajtó -Szatmári RMDSZ 2-6
Református Papok-Halmi 3-1
Szatmári RMDSZ - Secondtex 3-0
FC Sajtó-Halmi 0-2

C csoport:
Kökényesd-Mikola 0-1
Kökényesd-Lázári 2-1
Mikola-Lázári 0-2

B csoport:
Nagykárolyi RMDSZ -Újpest Szurkolók 0-0
Egri -Túrterebes 1-2
Nagykároly-Kolcs 0-0
Újpest Szurkolók-Egri 2-1
Túrterebes-Kolcs 3-1
Nagykároly-Egri 2-0
Újpest-Túrterebes 1-0
Egri - Kolcs 1-2
Nagykároly-Túrterebes 2-2
Újpest-Kolcs 2-1

D csoport:
Erdőd-Pusztadaróc 0-3
Erdőd-Mezõpetri 1-2
Pusztadaróc-Kálmánd 2-3
Erdőd-Kálmánd 4-5
Kálmánd-Mezõpetri 0-0
Erdőd-Tasnád 0-0
Pusztadaróc-Mezõpetri 5-0.

Negyeddöntő:
Pusztadaróc
-Újpest Szurkolók 3-0
Mikola-Református Papok 2-0
Szatmárnémeti RMDSZ-Lázári 0-2
Kálmánd-Túrterebes 2-0

Elődöntő:
Pusztadaróc-Mikola 1-1 - büntetőkkel 4-3
Lázári-Kálmánd 0-3

Kisdöntő:
Pusztadaróc-Lázári 0-0 - büntetőkkel 1-2

Döntő: Mikola-Kálmánd 2-0.

Különdíjak:
legjobb játékos: Tempfli Imre (Kálmánd)
Legjobb kapus: Csajkos Szabolcs (Nagykároly)
Legidősebb játékos: Varga Miklós (Mikola)
Gólkirály: Buja Arnold (Pusztadaróc)
Fair-play díj: FC Sajtó.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: