2018-02-16 08:15:08• hírek • MTI

A háziállattartás segít a mentális problémák kezelésében

A háziállatot tartó emberek könnyebben megbirkóznak a mentális egészségi problémákkal.

A kis kedvencek segítenek gazdáiknak az érzelmeik jobb kezelésében, és képesek elterelni a figyelmüket a mindennapi stresszről. A Manchesteri, a Liverpooli és a Southamptoni Egyetem kutatói, akik elsőként készítettek átfogó elemzést az állattartás hatásait vizsgáló korábbi tanulmányok eredményeiből.


Kimutatták, hogy a hosszú távú mentális egészségi problémákkal élő emberek számára segítséget jelent, ha például kutyát, macskát, aranyhalat, hörcsögöt, vagy pintyet tartanak. A háziállatok ítélkezés nélkül elfogadják az embert, feltétel nélküli támogatást nyújtanak számára, amit ezek az emberek gyakran nem kapnak meg a családtagjaiktól, vagy ismerőseiktől. Mindezek mellett pedig enyhítik a magányosság érzését is.


Mivel a kutyák például rendszeres sétáltatást igényelnek, ezért fizikai aktivitásra is ösztönzik a gazdájukat, akinek ilyenkor lehetősége nyílik arra, hogy elbeszélgessen más kutyatartókkal is. A vizsgált tanulmányok egyikében egy nő arról számolt be, hogy már pusztán hörcsöge ketrecének kitakarítása és az állat etetése is olyasvalami volt, ami célt adott a napjainak.
 

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: