2014-11-21 11:29:47• hírek • Szatmár.ro

A házasságok elmélyüléséért

Minden évben megrendezik a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében a Házas hétvége lelkigyakorlatát, melynek célja, hogy a házastársak közelebb kerüljenek egymáshoz, elmélyüljön a kapcsolatuk. Ennek érdekében, a spanyol jezsuiták által a 60-as években kidolgozott módszereket használ a helyi Házas Hétvégés közösség: egy atya és 3 házaspár tart - saját példájuk alapján - 12 témában gondolatébresztő rövid bevezetőket.

A Házas hétvégével való kapcsolatáról így vall egy szatmári házaspár:

"Ármos Attila és Brigitta vagyunk Szatmárnémetiből. 27 éve házasodtunk össze és három gyermekünk született. 2010 februárjában vettünk részt az első, alapozó hétvégén Erdődhegyen, és azóta a partiumi régió Házas hétvégés közösségének a tagjai vagyunk. 2013-ban meghívást kaptunk a mélyítő hétvégére, ahol Mikesy Jutka és Pongi végtelen szeretettel, türelemmel és odaadással vezetett minket. Ennek eredményeként 2014 november 14. és 16-a között, mint ifjú pár tanúságot tehettünk a szentségi házasság elfogadása mellett. Annyi minden gátolta, hogy ki tudjunk ülni a párok elé, mellé: munkahelyi gondok, családi problémák, betegség, időzavar. De a Szentlélek dolgozott, nagyszerű háttér, Mikesyék biztatása, Tóni atya lelkesedése, Robi atya szeretete valamint a sok ima kellett ahhoz, hogy örömteli három napot tölthessünk Erdődhegyen. Újra átéltük az első hétvégét...

Kitárva szívünket és lelkünket a pároknak éreztük, hogy el- és befogadtak minket. Hála és alázat van a szívünkben, hála az ajándékba kapott csillogó és könnyes szempárokért, és alázat, hogy az Úr minket jelölt ki, hogy tanúságot tegyünk a házasság értékei mellett. Talán nekünk is sikerült egy forgácsot tenni a tűzre, hogy ne aludjon ki a házastársak közti szeretet lángja.

'Adjatok, és akkor ti is kaptok.' (Lk 6,38)."

Azok a házaspárok, akik szeretnének a Házas hétvége közösségéhez csatlakozni, vagy többet megtudni róla, a Lepedus István világiak irodája referensnél érdeklődhetnek, a 0261714015-ös telefonszámon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: