2012-03-15 15:26:15• hírek • Kocsis Zoltán

A haza szabadsága fontosabb az életnél

Nemzetünk történelmének egyik legdicsőbb pillanata volt, amikor 1848. március 15-én a „rebellis magyarok" szembe szálltak a kor egyik nagyhatalmával, hazájuk szabadságáért. Hogy álmukat nem tudták valóra váltani, az jelentős mértékben egy másik nagyhatalom színre lépésének tudható be.

A márciusi ifjak és a sok tízezrek bátorsága örök időkre fontos mementó marad minden magyar számára. Erre emlékeztek csütörtök kora délután a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont diákjai is. A negyedik, nyolcadik, kilencedik és tizedik osztályos diákok egy néptánccal színesített, saját maguk írt előadást mutattak be a dugig megtelt díszterem színpadán. A színdarabot Szatmárnémetiről készült korabeli fényképek vetítése, valamint egy rádiófelvétel tette teljessé.

„Igyekeztünk az emberi oldaláról megközelíteni a forradalmi eseményeket", mondta az előadás után Gnandt Zoltán tanár, aki kollégáival, Szász Anikóval, Hadházi Évával valamint Nagy Orbán színművésszel készítették fel a gyerekeket.

A Balázs Regina, Pfeifer Hannelore, Kiszner Boglárka, Palai Dorottya, Szilágyi Bernadett, Gerzsenyi Tímea, Dicső Mátyás, Fehér Róbert és Szmutku Csongor által színre vitt, emberi és családi sorsokat bemutató előadást a negyedikesek néptánca tette színesebbé.

A végén a vastaps nem maradhatott el!

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: