2018-09-04 10:36:26• hírek • Bede Emőke

A hátrányos helyzetű gyerekeknek is jár a kirándulás!

A Segíts te is – Ajuta si tu Alapítvány neve az utóbbi években összeforrt az önzetlen segítséggel és a hátrányos helyzetű családok felkarolásával, ebbe pedig beletartozik az is, hogy ezen felnőttek és gyerekek számára egész évben színes programokkal kedveskednek.

A Segíts te is immár hét éve segít önzetlenül a nehéz sorsú családokon. Hat évig mozgalomként volt jelen városunk életében, tavaly áprilisban azonban sikerült hivatalos útra terelni mindezt, azaz a Pop Leila és példaértékű családja által elindított tevékenység végre alapítványként folytathatta a munkát. Azt a munkát, melynek köszönhetően több tucat hátrányos helyzetű család részesülhet napi szintű támogatásban.
 

Legutóbb gyereknap alkalmából szerveztek foglalkozásokkal teli napot az érintett családoknak, azonban már akkor is sejteni lehetett, hogy augusztusban újabb izgalmas program várja majd a gyerekeket. Megannyi segítőkész támogatónak köszönhetően a tervből valóság lett, megszervezésre került egy nagyváradi többnapos kirándulás, melyben a Pop család és több lelkes önkéntes is oroszlánrészt vállalt.



A kiránduláson 30 hátrányos helyzetű családból származó gyerek vett részt; olyan gyerekek, melyeknem másképp esélye sem lett volna egy hasonló jellegű nyaraláson részt venni. Épp ezért bizton állítható, hogy örök életre szóló emlékeket szereztek e néhány nap alatt. Amellett, hogy felfedezték Bihar megye székhelyének minden látnivalóját, a különféle foglalkozások keretében kreativitásuknak is teret engedhettek. Volt ugyanis fafaragás, rajzverseny, képeslap- és hűtőmágneskészítés, de volt lehetőség bábelőadások, énekek és egy igazi táborhimnusz megalkotására is. A programból természetesen az olyan sportesemények sem hiányoztak, mint a kosarazás vagy a mókás kötélhúzás, viszont az íjászat és a taekwondo elmaradt előre nem látható események miatt -mesélte portálunknak az alapítvány mozgatórúgója, Pop Leila.




A kirándulás legutolsó napján a gyerekek előadták a közös munkával megalkotott bábszíndarabot, illetve a tábor himnuszát is, melyet a Facebook-on élőben közvetítettek. A napra a koronát pedig Kozma Máté hegedűjátéka tette fel. A táborból minden gyerek élményekkel és emlékekkel telten távozott, így nekik már biztosan lesz mit mesélni, ha nyári élményeikrők kérdezik őket az iskolában.


Ha te is szeretnéd támogatni az alapítvány tevékenységét, vagy csak egyszerűen szeretnél tájékozódni ennek mindennapjairól, mindenképp keresd fel a Segíts te is – Ajuta si tu Facebook-csoportját, melyet ide kattintva érhetsz el. Ezt a csoportot felkeresve például arról is tájékozódhasz, hogy hamarosan 54 hátrányos helyzetű kisdiáknak csengetnek be, a tanszerek területén azonban még mindig komoly hiány tapasztalható. Egy füzet, egy toll vagy akár egy táska is nagy segítség lenne számukra, a legkisebb segítséget is a legnagyobb örömmel fogadnak és hálálnak meg. Minden egyéb szükséges információt megtalálsz a csoportban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: