2015-11-27 16:44:05• hírek • Kocsis Zoltán

A hatóság készen áll a télre, a készletek még nem

A Szatmár megyei hatóságok felkészültek a közelgő télre, a készletek azonban egyelőre közel sem teljesek, derül ki a prefektusi hivatal tájékoztatásából.

A megyei utak tisztán tartására, a hó eltakarítására a Szatmár Megyei Tanács 2014 telén öt éves szerződést kötött a Tehnic Asist vállalattal. A megállapodás értelmében a Botosani megyei cég takarítja a megyei utakat a logisztikai szempontból négy részre osztott megyében.

Ennek következtében Nagykároly és Tasnád környékén 22, Szopor környékén 16, Szatmárnémeti környékén 22, míg az Avasban 18 hótakarításra használatos eszközt kell biztosítania a vállalatnak. Ezek közül 31 már jelenleg is rendeltetési helyén állomásozik.

A négy bázison összesen 1750 tonna homok és 750 tonna só van elraktározva - ez a mennyiség azonban mindössze 14 napra elegendő. Amennyiben elkezdődik a havazás.

A megyében található országos utak karbantartása az Országos Útügyi Vállalat kolozsvári területi kirendeltségének a kompetenciája, az pedig az avasfelsőfalui Instal Ross céggel kötött szerződést. Az ő jelenlegi készletüket 41 tonna homok és 979 tonna só képezi, miközben 600 tonna homokra és 3744 tonna sóra van szükségük, derül ki a prefektusi hivatal tájékoztatásából.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: