2016-02-13 09:23:44• hírek • Szatmar.ro

A határon átívelő programokról tárgyaltak

A határon átívelő programok eddigi tapasztalatairól, illetve a jövőbeni együttműködések lehetőségeiről tárgyaltak  Bukarestben a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Magyarországgal határos megyéinek képviselői és szenátorai Magyar Leventével, Magyarország gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkárával és Perényi Zsigmonddal, az európai uniós fejlesztésekért felelős helyettes államtitkárral.

A megbeszélésen a határ menti megyék magyar közösségeinek igényeiről, valamint ezen megyék önkormányzatainak szorosabb együttműködéséről tárgyaltak. A jelenlévők prioritásként fogalmazták meg legalább tíz határ menti összekötő út kiépítését, amely mindkét fél előnyét szolgálná főleg gazdasági és fejlesztési szempontból.

Ugyanakkor a határon átívelő pályázatok lebonyolítási módjáról egyeztettek, tekintettel arra, hogy a jelenlegi költségvetési ciklusban Romániában van a program irányító hatósága.

A találkozón a RMDSZ részéről Szatmár megyéből Pataki Csaba szenátor, Erdei-Dolóczki István képviselő, valamint Szabó Ödön és Cseke Attila Bihar megyei törvényhozók, illetve Molnár Zsolt a szövetség Temes megyei parlamenti képviselője vettek részt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: