2014-04-13 11:32:16• hírek • Szatmár.ro

A használtolaj-begyűjtést népszerűsítették

Szombaton a 15-ös lakótelep piacán népszerűsítették a konyhában elhasznált olaj leadásának lehetőségét.

Március végén helyezte ki a piacokra a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség a megyeszékhely polgármesteri hivatalával partnerségben azokat a 208 literes hordókat, amelyekbe a lakosság által elhasznált háztartási olajat várják. Ez ugyanis egy jó lehetőség arra, hogy a szatmáriak ne szennyezzék a környezetet azzal, hogy a lefolyóba öntik az elhasznált olajat.

Azóta a Békessy Erzsébet vezette körnzezetvédelmi ügynökség diákok segítségével már több szatmárnémeti piacon népszerűsítette a lehetőséget. Előbb a Nagypiacon, a Vasile Lucaciu Általános Iskola diákjainak a segítségével, aztán a Kispiacon a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont diákjainak közreműködésével. A hétvégén a Szamos-piac került sorra, ahol a népszerűsítésben a Ioan Slavici Nemzeti Kollégium néhány diákja segédkezett.

Az akció során román és magyar nyelvű, a lehetőséget hirdető szórólapot osztottak szét, ezzel párhuzamosan pedig Békessy Erzsébet a lakosokkal is szóba elegyedett, kikérve véleményüket a kezdeményezésről. A pozitív reakciók mellett voltak olyanok is, akik a gyűjtőhordó elhelyezését kifogásolták, ugyanis véleményük szerint az néha kellemetlen szagot áraszt. Békessy megígérte: új helyet keresnek majd a piac területén a hordónak.

A következő népszerűsétési akció helyszíne a 17-es lakótelep piaca lesz április 26-án, 11 órai kezdettel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: