2017-04-19 23:59:11• hírek • telesport.hu

A három kevesebb a négynél, de több a nullánál – esélytelen Barca a Juve ellen

Miután a nyolcaddöntőben a Barcelona csodával határos módon ledolgozta négy gólos hátrányát a Paris St.Germain ellen, ezúttal „csak” hármat kellett volna a Juventus ellen. Az olaszok azonban most sem kaptak gólt, összességében simán jutottak tovább. Mint ahogy a Monaco is, amely Dortmund után odahaza is hármat lőtt a Borussiának, így kettős győzelemmel lépett tovább.

Barcelonában érdekes jelenettel indult a mérkőzés: már ment a meccs, amikor Dani Alves odament lepacsizni korábbi klubja, a Barcelona kispadjához, nem tűnt úgy, hogy a Juventus védője túlizgulná a visszavágót.

Az első komolyabb helyzet a Juventus előtt adódott, a 13. percben Busquetstől Higuaínhoz pattant a labda, aki 15 méterről fölé lőtt. A folytatásban átvette az irányítást a Barcelona, ziccerig azonban az első félórában csak egyszer jutottak el a házigazdák, amikor a 20. percben Messi lőhetett, a labda pedig alig kerülte el Buffon kapuját. Tíz perccel később az argentin már eltalálta a kaput, 20 méterről leadott lövését kiütötte az olasz hálóőr, az ismétlése pedig mellé ment.

A félidő második felére kicsit kijött a szorításból a Juve, a 38. percben ismét a torinóiak jutottak el helyzetig: Pjanic adott remek labdát a barcelonai tizenhatoson belülre Higuaínnak, az argentin egyből ellőtte, de Ter Stegen hárított.

A második félildő legelején Neymar cselezte át magát a Juventus védelmén, a kapuhoz közelítve azonban a lövés előtt utolérték a torinói védők. Négy perccel később Dybala labdaszerzése után Cuadrado lőhetett tisztán a jobb oldalról, a labda azonban elkerülte a hosszú sarkot. Az 56. percben újra Messi került lövőhelyzetbe, a labda centikkel kerülte el a jobb alsó sarkot. A 66. percben Buffon hozta a szívbajt a Juve-drukkerekre. Egy barcelonai szögletnél kiejtette a labdát, a középre visszapasszolt labdát Messi fölé lőtte.

A 69. percben Sergi Roberto lőhetett jó húsz méterről, a labda milliméterekkel kerülte el a Juventus kapuját.

A 80. percben Buffon reflexei mentették meg a Juventust a góltól. Egy bal oldali Barcelona-beadásba Mascherano belepiszkált, az olasz hálóőr nagyot védett. Az ígéretes ellentámadás végén Khedira erőtlenül lőtt, Ter Stegen simán védett. A Juve védelme a találkozó közepén átlépte az 500 kapott gól nélküli percet a sorozatban.

Nem elég, hogy a rendőrség feltartotta a Dortmund csapatbuszát a mérkőzés előtt, az így később kezdődött mérkőzésen már a harmadik percben jött a hidegzuhany. Mendy lőtt körülbelül 30 méterről kapura, azonban Bürki csak kiütni tudta a labdát, ami Mbappé elé pattant. A francia támadó nem hibázott, és a kapuba lőtte a játékszert, a Monaco tehát gyorsan vezetést szerzett. A fiatal támadó ezzel rekorder is lett, hiszen 18 évesen még senki nem szerzett 5 gólt a BL-kiírásban.

A 14. percben Sahín egyenlíthetett volna, 25 méterről eleresztett bombája a kapufán csattant óriásit, de nem befelé, hanem kifelé pattant, így az eredmény nem változott. Legalábbis a 17. percig… A 16-os sarkáról Lemar emelte be az ötös elé a labdát, melyet Falcao fejelt a kapu közepébe. Egyre nehezebb helyzetbe került a Dortmund, ugyanis Falcao találatával összesítésben már 5-2-re vezettek a monacóiak.

A második gól aztán kizökkentette a németeket is, immáron ők is eljutottak a kapu elé, de gólt szerezni nem sikerült, a szünetre is maradt a 2-0-s monacói vezetés.

Amilyen rosszul kezdődött az első félidő a Dortmundnak, olyan jól indult a második, három perc elteltével ugyanis nem ők kaptak, hanem ők rúgtak gólt. Dembelé adta be a labdát középre, melyet a Gliket és Moutinhót megelőző Marco Reus jobbal a jobb felsőbe helyezett.

Óriási iram volt a találkozón, mindkét csapat a gólszerzésre törekedett, aminek az eredménye az volt, hogy a kapuk előtt helyzetek alakultak ki.

A 62. percben Falcao duplázhatta volna meg góljainak számát, egy perccel később Piszczek fejese majdnem a bal alsóban landolt, a monacói Mendynek köszönhetően. A 70.-ben Mbappé lapos lövését védte bravúrral Bürki, majd Touré fejesét is fogta monacói kapus.

A 81. percben az első gólt szerző Mbappét Germain váltotta a pályán. Hogy ez miért is érdekes? Azért, mert pár másodperccel később újra megölelgethette lecserélt csapattársát, ugyanis a hazai szurkolók legnagyobb örömére, Lemar remek passzát gólra váltotta.

A mérkőzést végül 3-1-re nyerte a hazai együttes, amely 6-3-as összesítéssel jutott be a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé.



Kedden a Real Madrid hosszabbítás után búcsúztatta a Bayern Münchent, míg az Atlético Madrid a Leicester City ellenében jutott tovább. Az elődöntő sorsolását pénteken 13 órától Nyonban tartják

Labdarúgó Bajnokok Ligája, negyeddöntő:
AS Monaco - Borussia Dortmund 3-1 (6-3)
Gólszerzők: Mbappé 3', Falcao 17', Germain 81' illetve Reus 48'

FC Barcelona (spanyol)-Juventus (olasz) 0-0 (0-3)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: