2010-12-13 10:56:23• hírek • Szatmár.ro

A három fenyőfa legendája Erdődön

Vasárnap délután 5 órai kezdettel a Lázári Református Gyülekezet gyermekei bábszínház-előadással vezették az erdődieket a Karácsony felé.

A lázári lelkipásztor Képíró Gyula vezetésével, a gyülekezet gondnoka és a szülők kíséretében érkeztek a gyerekek Erdődre. Rácz Ervin helyi lelkész egy rövid, kezdő áhítat után át is adta a szót a kicsi csapat tagjainak, akik ügyesen adták elő a gazdag mondanivalóval rendelkező darabot.

„A három fenyőfa legendája" eredetileg norvég mese, székely humorral fűszerezve. Szereplők: a fenyőmama és az ő három kisfenyője. Együtt álmodoznak a libanoni hegységben jövőikről, sorsaikról. Az álmok a Szentírásban figyelmeztető, sokszor intő, vagy éppen magyarázó, avagy prófétai jelleget hordoznak. Becsvágyó álmok születnek a hegyen: az első kisfenyő szeretne kincsesláda lenni, a második óceánjáró hajó, a harmadik azonban nem szeretné hogy kivágják.

Aztán egy szép nap megjelennek a "székely" favágók a hegyen és beindul a kisfenyők álmainak Isteni sorsa. Az előadás életszerűen mutatja be az álmok megvalósulásait beletűzdelve az üdvösségtörténet lényeges elemeit: a Messiás születését, Krisztus hatalmának erejét valamint a kereszthalál és feltámadás ajándékát.

Az erdődi gyülekezet már előre megkapott valamit az ünnepi ajándékból, ugyanis a kisgyermekek szájából angyali üzenetként szólalt meg a karácsonyi evangélium: Immánuel - Velünk az Isten, érettünk hajolt le Jézus a Földre, Ö vezeti ez egyházát és Ő nekünk is adni akarja a bűnbocsánatot. A lázári gyermekek és kísérőik örültek annak, hogy meglátogathatták a partiumi reformáció bölcsőjét és Királyhágómellék egyik legfiatalabb anyaegyházközségének is elhozhatták a mosolyt, a szeretetet.


A rendezvény résztvevői az Erdőd központjában található szobornál
A rendezvény résztvevői az Erdőd központjában található szobornál


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: