2014-03-14 23:28:26• hírek • A harmadik negyedben bukott el a VSK

A harmadik negyedben bukott el a VSK

Nem kevesebb, mint 180 pontott hozott az Alexandria szatmárnémeti vendégjátéka az élvonalbeli női kosárlabda-bajnokság pénteki mérkőzésén. A VSK három negyedben remekül tartotta magát, ám a harmadik játékrészben mutatott csapnivaló játék végül a vereségét okozta.

Éles Péter az Orosz Andrea, Kortni Hope, Tabytha Wampler, Caila Desroches, Laza Enikő kezdőötöst küldte pályára és ők öten vitték végig a játék nehezét. Rajtuk kívül csak Bianca Voica és Cristiana Cutas lépett pályára, ám ők pontot sem szereztek.

Az első két negyedben rendkívül kiegyenlített küzdelmet láthatott a közönség, bizonyítja ezt, hogy az első tíz percet a VSK nyerte 24-23-ra, a másodikat pedig az Alexandria 24-21-re.

A második félidőre tehát két pontos előnnyel fordultak a vendégek. Ami azonban ebben a tíz percben történt, arra senki sem számíthatott: a VSK szerencsétlen 13 pontig jutott, míg az Alexandra ennek pont a fordítottjáig, azaz 31 pontig. A húsz pontos különbséget aztán az utolsó negyedben már csak néggyel tudta lefaragni a hazai csapat, így 98-82-es vereség lett a vége.

A meglepően sok pontot hozó találkozón egyik csapat sem remekelt a védekezésben (vagy fogalmazzunk elegánsabban, nem túl nagy hangsúlyt fektetett rá). Ennek köszönhetően a VSK csapatából ketten is húsz pont fölé jutottak: Hope 23, Orosz 20 pontot dobott. Külön kiemelendő az amerikai légiós teljesítménye, aki 23 pontja mellé 10 lepattanót gyűjtött be és 8 asszisztot osztott ki. Dupla-duplát ért el Desroches is a maga 16 pontjával és ugyanannyi lepattanójával.

A VSK az alapszakasz utolsó fordulójában a bukaresti Rapid vendégeként lép pályára március 22-én, majd a rájátszásban az alapszakasz ezüstérmese, várhatóan a Gyulafehérvár vár majd rá.

Szatmárnémeti VSK - Alexandria 82-98 (24-23, 21-24, 13-31, 24-20)
A VSK pontszerzői: Hope 23, Orosz 20, Desroches 16, Wampler 15, Laza 8

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: