2012-08-17 11:59:22• hírek • Póti Orsolya

A harmadik helyen végezetek szatmári hozzáértő ápolók

A Román Vöröskereszt idén július 24-29. között rendezte meg a Hozzáértő Ápolók elnevezésű vetélkedő országos szakaszát. Szatmárnémetit a megyei vetélkedőkön szereplő legjobb csapat képviselte - tájékoztatott Borlan Rodica, a Román Vöröskereszt szatmárnémeti fiókjának vezetője.

Az öt tagból álló csapat augusztus 17-én, sajtótájékoztató keretében mutatkozott be a szatmári sajtó képviselőinek. Borlan Raluca, Laslau Oana, Drotar Denise, Tatar Radu, Lung Karina a Mihai Eminescu Főgimnázium végzősei, az érettségi vizsga és az egyetemre való beiratkozás után az országos versenyre készültek. Az országos megmérettetésen a harmadik helyen végeztek.

A csapatból ketten - Borlan Raluca és Tatar Radu - immáron hat éve vesznek részt a Vöröskereszt általa szervezett vetélkedőkön, és ugyanennyi ideje önkénteskednek a szatmárnémeti szervezetnél. A másik három lány három évvel ezelőtt jelentkezett önkéntesnek, és azóta minden évben részt vesznek a Hozzáértő Ápolók zónaközi vetélkedőin.

Borlan Rodica elmondása szerint, amellett, hogy a diákok szép eredménnyel tértek haza a versenyről, kitűnően szerepeltek az érettségi vizsgán is. A csapatból ketten nagy-britanniai egyetemekre jutottak be, hárman pedig a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományos Egyetem különböző szakjaira.

„Az országos vetélkedőn összesen 45 csapat vett részt. A zónaközi vetélkedőköz hasonlóan a verseny első szakasza elméleti próbából állt, a második pedig gyakorlati részből. Az első helyen a Giurgiu megyei csapat, a második helyen a mehedinti csapat végezett, a harmadikak pedig mi lettünk 58,3-as pontozással" - nyilatkozta Borlan Raluca a Szatmár.ro-nak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: