2014-08-11 11:17:39• hírek • MTI

A halál elől kell menekülni a legújabb sanghaji játékszobában

A mind népszerűbb szabadulós szimulációs szobák sorát Sanghajban a halál elől menekülő bővíti a hónap végétől - az ötletgazdák az életről és halálról való gondolkodást is kívánták ösztönözni az ötlettel.

A Kínában rendkívüli népszerűségnek örvendő, az eredeti számítógépes változaton alapuló szimulációs szobákból a kelet-kínai metropoliszban tucatnyi található már. A belváros közepén, Hszintienti városrészben helyet kapó, "négydimenziós halálélményként" reklámozott játék témaválasztásában is és a lejátszását illetően is egyedi. A cél az, hogy fizikai és szellemi képességek felmutatásával a játékosok kalandos utakon elmeneküljenek a halál elől. Akiknek ez nem sikerül, azt koporsóban krematóriumba küldik, vagyis hőt és fényeffektusokat használó krematóriumutánzatba, innen az út egy kipárnázott anyaméhbe vezet, az újjászületés jelképeként.

A játék kitalálói középkorú sanghaji üzletemberek, akik a puszta játékon kívül a halál élményét kívánják "közelebb hozni", s állításuk szerint az élet és a halál kérdéseiről kívánják elgondolkodtatni a publikumot. Hogy a játék iránt mekkora érdeklődés mutatkozik, jól példázza az interneten csupán három hónap alatt begyűjtött 440 ezer jüan (240 ezer lej szerk.), mely a netezők felajánlásaiból adódott össze. A koncepciót a hétvégén mutatták be először a nyilvánosságnak, a játékterem végleges formájában várhatóan augusztus végén, szeptember elején nyit majd.

A sanghaji nem az első a hasonló szimulációk sorában. Dél-Koreában és Tajvanon létezik már temetésimitálás, vagyis olyan szolgáltatás, mely még élő emberek számára teszi lehetővé saját temetésük megrendezését és koporsóban való átélését.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: