2008-12-04 01:37:40• hírek • Szatmar.ro

Fölényes román győzelem

A román női kézilabda-válogatott 27-21 arányban legyőzte Magyarországot a Macedóniában megrendezésre kerülő 8. Európa-bajnokság második napján, amivel komoly lépést tett a továbbjutás irányába.

A két együttes legutóbb tétmérkőzésen a pekingi olimpián találkozott, ahol egy remek produkciót bemutató magyar válogatott 34-30 arányban legyőzte az esélyesebb román együttest. Azóta azonban komoly változások voltak mindkét csapat életében, többek között új szövetségi kapitány ül a két kispadon: a magyar oldalon Hajdú Jánost Imre Vilmos, a túloldalon pedig Gheorghe Tadiciot Radu Vionea váltotta.

A két csapat idegesen kezdte a találkozót, az első román gólig négy, az első magyar találatig pedig hat percet kellett várni, amikor már 3-1 volt a románoknak. A magyar együttes továbbra sem találta saját játékát, míg a túloldalon Luminita Dinu védéseinek és Laura Meirosu góljainak köszönhetően egyre inkább elhúzott a román válogatott. A félidő végén ugyan Görbicz Anita góljaival és Pálinger Katalin bravúrjaival feljött a magyar együttes, de a szünetben két gól volt a románok előnye (9-11).


A második félidőben semmit nem javult a magyar átlövők játéka, ennek ellenére többször is egyenlíthettünk volna, de ilyenkor rendszerint kimaradtak a ziccerek. A játékrész felénél, nagyban Carmen Amariei játékának köszönhetően, ismét magához tért a román válogatott, amely végül teljesen sima és megérdemelt győzelmet aratott a végére fejben teljesen elfáradó magyar csapat fölött (27-21.)

 

A mérkőzés után mindenképpen érdemes kiemelni a két kapus teljesítményét: amennyiben Pálinger Katalin 28%-os védői mutatója jónak nevezhető, akkor Luminita Dinu 53%-ára nincs jobb kifejezés, mint hogy hihetetlen.

A magyar válogatott pénteken a franciákat legyőző Dániával, míg a román csapat Franciaországgal mérkőzik majd. Mivel a csoportból az első három továbbjut, a magyaroknak győzniük kell a háromszoros Eb-győztes skandinávok ellen.

Eredmények:

A csoport: Magyarország – Románia 21-27, Dánia – Franciaország 24-23

B csoport: Norvégia – Spanyolország 21-21, Ukrajna – Portugália 38-24
C csoport: Oroszország – Ausztria 31-22, Svédország – Fehéroroszország 21-21
D csoport: Németország – Macedónia 25-22, Horvátország – Szerbia 30-26

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: