2020-04-02 11:01:29• hírek • Bede Emőke

A hajléktalanszálló mindennapjait is befolyásolja a járvány

Az új típusú koronavírus okozta pandémia miatt a kormány számtalan óvintézkedést vezetett be, de talán kevesebb keltett nagyobb elégedetlenséget a lakosság körében, mint a meglehetősen homályos szabályok által meghatározott kijárási tilalom, melynek értelmében a lakóknak csak az otthonról nem végezhető munka vagy egyéb sürgős esetek miatt szabad(na) elhagyniuk otthonukat.

De mi van azokkal, akiknek feje felett valamilyen oknál fogva nincs tető? Ők hova húzódhatnak, ahol kevésbé fenyegeti őket a fertőzés kockázat? Szatmárnémetiben a válasz e kérdésekre a Szociális Igazgatóság (DAS) által üzemeltetett hajléktalanszálló, mely a szükségállapot jegyében megtette a szükséges lépéseket a járvány kivédésére.
 

Amint arról az igazgatóság hivatalos Facebook-oldalán beszámolt, a hajléktalanszálló lakói most nem hagyhatják el az központot, csak orvosi sürgősségek esetén, illetve a belépést is korlátozták. A szálló munkatársai a bentlakókkal napi rendszerességgel fertőtlenítik a központot, hetente egyszer pedig egy kifejezetten erre szakosodott cég sterilizálja az épületet.
 

Adrian Balaj igazgató a Radio Cluj megkeresésére elárulta, hogy a hajléktalanszállóban jelenleg teltház van, viszont annak érdekében, hogy további személyeknek is segítő jobbot tudjanak nyújtani, az Alter Ego Multifunkcionális Központban két termet alakítottak át oly módon, hogy azok további 25 főnek tudnak átmeneti szállást biztosítani.


A DAS által felkarolt hontalanok egyébként nem csak napi háromszori ellátást kapnak a szállón, hanem több típusú foglalkozáson is részt vehetnek. Lehet kertészkedni, társasjátékozni, illetve igény szerint szociális asszisztensi vagy pszichológusi tanácsadást is tudnak számukra biztosítani.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: