2020-03-08 11:35:24• hírek • Bajnai Botond

A hajléktalanszálló lakóinak főznek szombatonként a máltások

Ismét arról a humanitárius szellemiségről tettek tanúbizonyságot a Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei, melyet már megszokhattunk tőlük: szombaton ők készítették a vacsorát a hajléktalanszálló lakói számára.

Még 2019-ben indult el az a jótékony kezdeményezés, mely során szombatonként a máltás önkéntesek biztosítják a vacsorát a hajléktalanszálló lakói számára. Mint megtudtuk ilyenkor, mintegy 50-60 személy számára készül étel, amit nagy örömmel fogadnak és fogyasztanak el a városi hajléktalanszálló lakói.

Legutóbb bundás kenyeret és kakaós-kávét kaptak a hajléktalanok, de gyakran érkezik borsófőzelék, vagy valamilyen krumplis étel, illetve más laktató vacsora szombatonként a szállóra.

„Tavaly óta, működik ez a kezdeményezés, mely során önkénteseink készítik el a vacsorát a városi hajléktalanszálló lakóinak. Annak idején egyeztettünk a szálló vezetőivel, elmondták, szükségük van az ételre, ezért többek között a máltás csapat is besegít a heti élelem biztosításában, egészen pontosan szombatonként mi készítjük el a vacsorát” – magyarázta szerkesztőségünknek Hegedűs Gergő a segélyszolgálat vezetője, aki hozzátette, ez a segélyszolgálat egy olyan programja, amelyben az önkéntesek minden korosztálya részt vesz, tehát úgy az ifjúság, mint a középkorúak és a legidősebb önkéntesek is segédkeznek az étel készítésében.

„Hogy hány önkéntesünk segít be ilyenkor… igazából az változó. Attól függ, mit készítünk, ha meg kell pucolni egy zsák krumplit, akkor több emberre van szükség, ha borsófőzeléket készítünk, akkor 3-4 ember is elég a feladathoz. Tegnap például bundás kenyér készült, ezért ismét többen jöttek el” – fűzte hozzá a szervezet vezetője.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: