2010-03-23 11:44:47• hírek • Póti Orsolya

A hajápoló termékek használatáról

A drogériák és fodrászkellékes boltok egyaránt rengeteg hajápoló terméket kínálnak a vásárlóknak. Jutányos áron a hajbalzsamtól kezdve a pakolásig, hajmaszkig és olajos permetekig mindenféle olyan terméket be lehet szerezni, ami regenerálja és ápolja a hajat.

Azonban nem mindegy, hogy milyen hajápoló terméket emelünk le a polcokról, hiszen nem válnak be a termékek mindenkinek egyformán. Van aki kizárólag csak hajbalzsamot használ, mivel nem vesz sok időt igénybe, és jótékony hatása is észlelhető, de van aki a hajpakolásokért és maszkokért rajong még akkor is, ha fél órát is kell hagyni hatni. De mi is a különbség a hajbalzsam és a pakolás között, és miért jó néha olajos permetet is használni?

A hajbalzsam használata mindennapos hidratáltságot és fényességet biztosít a hajnak, azonban nem szabad túl nagy mennyiséget felvinni rá, valamint kerülni kell a hajtővel való érintkezést, különben a haj zsírossá válik, és elnehezül. Balzsamok nagy választéka tárul elénk hosszú, festett, száraz és töredezett hajra, amelyek közül ki kell választanunk saját hajtípusunknak megfelelő balzsamot. A legjobb minőségű balzsamok drogériákban nem kaphatók, csak fodrászkellékes boltokban szerezhetőek be.

A legtöbb pakolást és hajmaszkot csak heti egyszer ajánlott használni maximum fél órán keresztül. A pakolás segít a hajhullás, a hajtöredezés megállításában, gyorsíthatja a hajnövekedést és könnyen kifésülhetővé teszi a hajat. Ma már számos házilag is elkészíthető hatékony hajpakolásról tudunk. Az egyik ismert és nagyon bevált pakolás, az olívaolajas pakolás, amelyet nyári szezonban sűrűbben is lehet alkalmazni, hiszen a nap és a strandolás kiszárítja a hajat, és az olaj hidratálja azt. Az olívaolajat óvatosan belemasszírozzuk a hajvégekbe, majd törölközőbe csavarjuk és hagyjuk hatni fél óráig. Ezután jól kimossuk samponnal az olajat, és leöblítjük. Az eredmény fényes és könnyen kezelhető haj.

A hajpermetek használata is ajánlott, hiszen védelmet biztosítanak a hajszálaknak, és szárítás közben formázhatóvá teszik a hajat. A volumennövelő hajpermetek megakadályozzák, hogy a hajszálak elektrosztatikussá váljanak, és könnyebb fésülhetőséget tesz lehetővé.

Kornis Beáta, fodrásznő e heti tanácsa az, hogy minden hajápoló árucikkből a zsírosodás elkerülése végett kisebb mennyiséget érdemes használni, és fontos megkeresni a hajtípusuknak megfelelő terméket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: