2013-04-25 00:17:26• hírek • Szatmar.ro

Vége a mesének, a bronz marad a tét

Nem sikerült zsinórban harmadik alkalommal bejutnia a bajnoki döntőbe a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapatának, miután a mindent eldöntő harmadik meccsen szerda délután nagyon sima, 15 pontos vereséget szenvedett Aradon.

A Utahya Drye, Szlimák Hajnalka, Chadijah Whittington, Shannika Freeman (aki sérülése ellenére vállalni tudta a játékot) és Annemarie Parau kezdőötössel felálló VSK katasztrofálisan kezdte a meccset. Más kérdés, hogy úgy is folytatta.

Noha Szlimák révén a vendégek szerezték az első kosarat, az Arad percek alatt ellépett 12-2-re, majd 19-4-re. Ekkor kicsit összeszedte magát a VSK, ám hátrányát csak 24-12-re tudta csökkenteni. A második negyedben azonban ezt is sikerült alulteljesíteni a Fleseriu-legénységnek, így a nagyszünetre 39-20 volt a hazaiak előnye.

Biztos fórjuk tudatában az aradiak a pihenő után már nem erőltették nagyon a dolgot, minek következtében a VSK az utolsó két negyedet meg is nyerte, egyaránt két ponttal. Mindez csak arra volt jó, hogy a vereség arányát 15 pontra csökkentse - 66-51-es végeredményt Whittington állította be egy hárompontos dobással.

Mivel a másik páros harmadik meccsén a Targoviste 69-48 arányban legyőzte a Gyulafehérvárt, eldőlt, hogy a Targoviste és az Arad csaphat össze a fináléban. A kisdöntőben a VSK április 30-án fogadja a Gyulafehérvárt. A második meccset május 3-án vívják Fehér megyében, majd a harmadik összecsapást, amennyiben szükség lesz rá egyáltalán, május 7-én rendezik Szatmárnémetiben.

Aradi BC ICIM-Szatmárnémeti VSK 66:51 (24:12, 15:8 13:15 14:16)
A szatmári pontszerzők: Whittington 13, Freeman 11 Ardeleanu 9, Drye 7, Părău 5,  Szlimák 4,  Orosz 2.
Játszott még: Kovacsevics, Ivan.
Az aradi pontszerzők: Risper 20, Brosovszky 12, Wirth 12, Givens 9, Laplante 8, Bartee 5.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: