2020-04-08 08:08:59• hírek • Agerpres

A gyógyszeripar képviselőivel folytatott megbeszélést Ludovic Orban miniszterelnök

A kormány célja a hazai gyógyszergyártás fellendítése, mondta Ludovic Orban miniszterelnök kedden, a gyógyszeripar képviselőivel folytatott megbeszélésen.

A kormány a Facebookon tájékoztatott arról, hogy a tárgyalás fő témája a gyógyszerekkel és egészségügyi eszközökkel való folyamatos ellátás biztosítása volt. Ez egyrészt az új koronavírussal fertőzött betegek, másrészt az egészségügyi dolgozók szempontjából életbevágó.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a kormány a gyógyszerek, egészségügyi felszerelések és fertőtlenítőszerek hazai gyártását kívánja támogatni, hogy az ellátás folyamatos legyen a krízis idején.

Orban üdvözölte a iaşi-i gyógyszergyár arra vonatkozó döntését, hogy újraindítja két nagyon keresett gyógyszer - a paracetamol és a novocalmin - gyártását.

A gyógyszeripar képviselői köszönetet mondtak a román hatóságoknak a COVID-19 járvány okozta válsághelyzet megoldására tett erőfeszítéseiért, és felajánlották segítségüket a lakosság gyógyszerekkel való ellátásának biztosítása érdekében.

A videokonferencián a miniszterelnök mellett részt vett Raluca Turcan kormányfő-helyettes, Ionel Dancă miniszterelnöki kancelláriavezető, Virgil Popescu gazdasági miniszter és Cosmin Marinescu elnöki tanácsos.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: