2014-05-28 17:08:35• hírek • Szatmár.ro

A gyógynövényekről tanultak a refis kisdiákok

Fűben fában egészség - ez a címe annak a projektnek, melyet idén nyert el a Bethlen Gábor Alap jóvoltából a Szatmárnémeti Református Gimnázium elemi tagozata.

Szerdán volt a projektnyitó rendezvény, amelyen meghívott előadóként Szilágyi Andrea gyógynövény szakértő tartott interaktív foglalkozást a kicsiknek.

"Számtalan lehetőségünk van a projekt élménydús megvalósítására, hisz körbevesz minket a természet, s fontos, hogy a gyermekeket hasznos és értékes, egész életükre kiható információkkal vértezzük fel" - tájékoztatott bennünket a projekt vezetője, Pándi Beáta tanítónő.

A megye változatos tájegységein működő partneriskolákkal együtt a gyerekeknek alkalmuk lesz feltérképezni azokat a gyógynövényeket, amelyek körülvesznek minket, gyógyírt biztosítanak számos betegségekre, s nem kell tartani a mellékhatásaitól.

Az elméleti információkat a gyerekek gyakorlati tapasztalatszerzéssel egészítik ki - begyűjtés, szárítás, változatos felhasználás.

Az oktatáson résztvevő diákok

A projekt célja, hogy fejlessze, meghonosítsa az iskolai oktatásban és az iskolán kívüli természetvédelmi és tehetséggondozó tevékenységeken keresztül a gyerekek aktív foglalkoztatását.

Fontos, hogy a tanulók gyakorlati tevékenységek során ismerjék fel a környezetükben fellelhető gyógynövényeket, a napi tapasztalatokat tudják rendszerezni, alkalmazni. A környező világ tevékeny megismerése által olyan készsegeket, jártasságokat szereznek a kisiskolások, melyek szerves részei lesznek egy környezettudatos, környezetszerető életmódnak.

A gyógynövényekről tanultak a gyerekek

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: