2007-04-03 15:56:52• hírek • Kis Csilla

A szerelem egy betegség

szerelemA brit Pszichológiai Társaság a szerelmet az emberi lélek egyik klinikai állapotának nevezte

A brit Pszichológiai Társaság a szerelmet az emberi lélek egyik klinikai állapotának nevezte. A pszichológusok szerint a szerelmet úgy kell kezelni, mint minden más mentális betegséget.

A Társaság tagjai azt hangsúlyozzák, hogy a szerelmes állapotot komolyan kell venni, és a jelenség problematikus volta miatt arra szakértő szemmel is figyelni kell. Szerintük a szerelem bizonyos esetekben betegségnek bizonyulhat, amely akár öngyilkossághoz is vezethet.

Úgy vélik, hogy némelyek nem tudják a szerelem intenzivitását kezelni, főleg ha érzelmeik viszonzatlanul maradnak. Két szélsőséges állapotban ingázik ilyenkor a "beteg": eufóriából depresszióba, és vissza. Az ilyen személy állandóan e-mail közelben ül, szó szerint telefonjával alszik, arról álmodva, hogy a szeretett személy üzenetet küld, vagy telefonál.

A Társaság a háziorvosokhoz fordult, hogy legyenek különösen figyelmesek, mert ők lehetnek az elsők, akik felismerik a szerelem nevű betegséget. A brit pszichológusok szerint a gyors diagnózis sikeres kezelést és teljes gyógyulást biztosíthat. ma

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: