2008-06-21 19:08:44• hírek • Czinzel László

15500 euró gyűlt a beteg gyerekek segítésére

 A Caritas Szervezet által szervezett gyalogmaratonon kétszázzal többen vettek részt, mint tavaly.

Összesen 15500 eurót gyalogoltak össze az önkéntesek a Szatmárnémeti Caritas Szervezet által megrendezett gyalogmaratonon.

Nagy sikernek örvendett a Caritas szombati jótékonysági gyalogmaratonja, hiszen összesen 574 személy vállalkozott arra, hogy legyalogolja a 18 kilométeres távolságot és ezzel több ezer euróhoz juttassa a Szatmárnémetiben működő Gyermekrehabilitációs Központot. A rendezvény partnere a Román Kereskedelmi Bank volt, szponzorok pedig az Autonet és a Consult Scolari Alapítvány.

A szervezők mindenképp elégedettek lehetnek a második alkalommal megrendezett gyalogmaratonnal, hiszen a tavalyi évhez viszonyítva kétszáz önkéntessel többen vágtak neki a távnak. Részt vettek a gyalogláson kicsik és nagyok, magányos gyaloglók és baráti társaságok egyaránt.

A karaván a város régi központjából indult, a Sugárúton elgyalogoltak a vasútállomásig, majd a Crisan, Avram Iancu és Fabricii utcákon haladtak, míg elértek a Baritiu utcára, ahonnan egészen a mikolai labdarúgópályáig gyalogoltak. Az út kellemes kikapcsolódás volt mindenki számára, a gyaloglók között új ismeretségek születtek és barátságok mélyültek el az útvonal végéig.

A mikolai focipálya melletti árnyékos ligetben a Caritas szórakoztató rendezvényekkel, üdítőitallal, sörrel és egy jó tányér babgulyással várta az önkénteseket. Az energiapótlás után a résztvevők kipróbálhatták ügyességüket a sörösláda-mászásban, a kevésbé bátrak pedig a kézműves-foglalkozásokon és egyéb szabadidős tevékenységeken múlathatták az időt.


 

szatmar.ro
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: