2017-02-20 11:53:22• hírek • Szatmár.ro

A gyógyító csend

Hetente legalább három óra, Isten jelenlétében eltöltött csendre van szükségük a segítő szolgálatot végzőknek - hangzott el az egyházmegyei önkéntes beteglátogatók találkozóján.

Havi rendszeres találkozójukat tartották a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye kórházpasztorációs irodája által vezetett önkéntes beteglátogatói kör tagjai február 18-án, szombaton. A központi téma ez alkalommal a feladatvégzés fáradalmait feloldó csend volt. Gáspár Annamária kórházpasztorációs referens arra kérte az önkéntes beteglátogatókat, keressék az időt a hétköznapokban a csendre, amely lehet imával megtöltött vagy egyszerűen csak az Isten jelenlétében eltöltött idő. Ez a lelki egészség szükséges velejárója, különösen a segítő szolgálatot végzőknél, akik sok szenvedővel találkoznak - a kórházakban keresik fel a betegeket és próbálnak vigaszt nyújtani. Nekik legkevesebb heti három óra magányra és csendre van szükségük a templomban, otthon, a természetben, bármilyen kellemes helyen.

„Csendben magunkban, csendben Istennel és csendben társam mellett... Meg kell tanulnunk csendben maradni úgy, hogy közben nem kapcsoljuk be a televíziót, a rádiót, nem olvasunk híreket. Sokszor attól a csendtől menekülünk, amely pedig olyan sok mindent adhatna nekünk - az életünkben, a szolgálatunkban" - mondta Gáspár Annamária.

A szombati találkozójukon az önkéntes beteglátogatóknak lehetőségük nyílt megosztani élményeiket, nehézségeiket, de név nélküli eseteket is megbeszéltek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: