2011-01-28 14:43:56• hírek • Póti Orsolya

Hangszerekkel ismerkedtek

Közel százötven diák hallgatta péntek délelőtt a „Péterke és a farkas" című zenés tanmesét a „Dinu Lipatti" Filharmóniában. Az I.-IV. osztályos gyerekeknek alkalmuk adódott közelebbről is megismerni a zenekar hangszereit.

Péntek délelőtt a „Constantin Brancus" Általános iskola I-IV. osztályos diákjai tanítóik kísértében a „Dinu Lipatti" Filharmóniába látogattak, ahol most kivételesen laza öltözetben várták őket az intézmény zenekarának tagjai. A zenekar által előadott „Péterke és farkas" című zenés mese, Szergej Prokofjev orosz zeneszerző műve óriási sikert aratott a kicsik körében.

Az előadást egy kis hangszerismertető előzte meg; a szép számban megjelenő közönség előtt megszólaltatták az egyes hangszereket, a diákoknak pedig meg kellett nevezzék azokat. Egy-egy bemutatót óriási tapsvihar követett; élvezték a kicsik a más-másféle képen felcsendülő dallamokat.

A Péterke kalandjáról szóló történetet a nap moderátora, a zenekar egyik ütőshangszerművésze, Maria Barsan mesélte el, majd a zenekar játszotta Stefan Novak karmester vezénylésével. Az előadást multimédiás képi aláfestés egészítette ki, ami által megelevenedtek a szereplők a gyerekek előtt.

A nagy sikerre való tekintettel a Filharmónia remélhetőleg még szervez oktató jellegű koncerteket, hiszen a gyerekeknek rendkívül fontos a zenei képzés, és az, hogy közelebbről is megismerjék a hangszereket.


Nagy siker aratta a gyerekeknek szóló zenés előadás


Nagy siker aratta a gyerekeknek szóló zenés előadás


Nagy siker aratta a gyerekeknek szóló zenés előadást
Nagy siker aratta a gyerekeknek szóló zenés előadás


Képgaléria:

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: