2017-08-29 08:34:06• hírek • Szatmar.ro

A gyermeket várókért

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye hívei idén is bekapcsolódtak az 1Úton zarándoknap programjaiba.

A Mária Út teljes szakaszán - vagyis Mariazelltől Csíksomlyóig - egy közös célért, idén a gyermeket várókért rendeztek zarándoklatot. Az 1Úton című zarándoknap programjához évről-évre csatlakoznak a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye hívei is. Augusztus 26-án a Mária Út, egyházmegye területére eső szakaszát járták végig. Ahogy Pálinkás Gabriella résztvevőtől megtudtuk, ők az út során a fiatal házaspárokért, gyermekekért, nagyszülőkért imádkoztak; kérték annak kegyelmét, hogy a gyermekek szeretetben, bölcsességben, élő hitben és a szív jóságában növekedjenek; de imádságos sétájukkal tanúságot is akartak tenni, megmutatni, hogy ők az élet barátai.

Többen már negyedik éve kapcsolódtak be a gyalogos zarándoklatba, de idén is voltak szép számmal "újoncok". Nagykárolyi, kaplonyi, kálmándi, mezőfényi, mezőpetri, szaniszlói, csomaközi, mezőteremi, mérki, vállaji és szatmárnémeti hívek közösen zarándokoltak s értek el végül a nagykárolyi Fatimai Szűz Mária templomba, ahol Szilágyi János esperes mutatott be jelenlétükben szentmisét. Ebben a családokért imádkoztak közösen.

Szilágyi János szentbeszédében kiemelte, a családokért való imára ma különösen nagy szükség van, hiszen Európában a család intézménye, a gyermekvállalás krízisét éli. A gyermek a sokadik helyre került a karrier, a tapasztalat- és élvezetszerzés mögött. A szentmiseáldozat végén az esperes megáldotta a gyermekeket, a családokat, a várandós édesanyákat és házaspárokat. 2018-ban az 1Úton zarándoknapon az édesanyákért imádkoznak majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: