2008-10-28 13:57:58• hírek • Szatmár.ro

Gyűjtés a rászorulóknak

A téli ünnepek közeledtével a Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatal második alkalommal szervez gyűjtést a rászorulóknak. Tavaly 10438,81 lejnyi adomány gyűlt össze, melyből több mint 1000 személyt ajándékoztak meg városszerte, Szent Miklós napján.

Az akcióban több szatmárnémeti civil szervezet, illetve a média is részt vesz. Ebben az évben utcagyerekeket, nehéz anyagi helyzetben lévő családokat, alacsony jövedelemmel rendelkező hátrányos helyzetűeket, rászoruló nyugdíjasokat valamint iskolába járó roma nemzetiségű gyerekeket szeretnének megajándékozni az összegyűlt adományokból. Sokan közülük nem engedhetik meg maguknak, hogy ajándékot vásároljanak a téli ünnepek alkalmával, ehhez kérik a lakosság segítségét az akció kezdeményezői.

Az összefogás jegyében, a szervezők arra kérnek mindenkit, hogy amennyiben tudnak, segítsenek, ezzel esélyt adva azoknak, akik nehéz anyagi körülmények között élik mindennapjaikat. A gyűjtés november 1. és 24. között zajlik.

Adományokat a "Persa Alina & Secan Calin" Civilszervezet bankszámlaszámán lehet továbbítani: IBAN: RO91BTRL03101202D57149XX - Transilvania Bank.

A gyűjtés nem azt hivatott elősegíteni, hogy a rászorulók függővé váljanak a segítségnyújtástól, csupán azt, hogy a közösség tagjaiban tudatosítsa a problémát, hiszen ez egy pozitív gesztus, annak jeleként, hogy a társadalom befogadja a nehéz szociális helyzetben élőket, így ezek esélyt kapnak a felzárkózásra. További információkat a 0261 714 195-ös valamint a spassatumare@yahoo.com internetes címen vagy a satu-mare.ro internetes oldalon lehet kérni.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: