2015-12-22 14:28:45• hírek • Kocsis Zoltán

A gyerekekért szólt a zene

Bensőséges hangulatban telt a Szent Rita Egyesület gyermekeinek megsegítéséért tartott zenés est.

Csaknem teltházas volt december 21-én, este hét órától, a G.M. Zamfierscu Művelődési Központban szervezett jótékonysági zenés est, amelyet a Hildegárda plébánián működő Szent Rita Egyesület gyermekeinek megsegítéséért tartottak. A nehézsorsú gyermekek karácsonyát akarták szebbé tenni, az egyesület karácsonyfája alá ajándékot tenni a bevétel teljes felajánlásával. Az ötlet és a kezdeményezés épp a zenészek részéről érkezett, hiszen a szervezést a szatmárnémeti fiatalokból álló The Phoenix SM vállalta magára. Ők koncertet adtak, de hívtak vendégfellépőket is, így zenélt a The UCCSE Band, a The Ankh key - szintén szatmári együttesek - és énekelt a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum Harmónia nevet viselő kórusa.

A rendezvény elején Ft. Solomayer Sándor, az egyesület vezetője üdvözölte a közönséget és köszönte meg a szervezést, a részvételt és a felajánlásokat. Mint mondta, amikor az elmúlt napokban leült a fiatalokkal átgondolni a rendezvény részleteit, Nemes Ödön SJ. gondolatai jutottak eszébe, aki többször mondta, ha a Jóisten segíteni akar egy ügyet, akkor megnyitja azon emberek szívét, akiknek tenniük kell a cél megvalósulásáért és oda helyezi bele a kérést. Így érezte akkor is, amikor megkeresték az ötlettel, és akkor is amikor már látta megvalósulni a zenés estet.

Az egymást követő koncerteken a közönség örült az örökzöldeknek, a karácsonyi hangulatot is becsempésző daloknak, de még jobban a saját zenéknek - a The Phoenix SM és a The UCCSE Band saját zenéiből is adott elő -, amelyek közül többet már a közönség is velük énekelt. A záró vastapsot követően a kivonuló tömeg megcsodálhatta a Szent Rita Egyesület Gyermekei által készített karácsonyi díszeket, amelyeket aprópénzért meg is vásárolhattak. Ez is hozzájárult az összegyűlt adományhoz, amelyet az egyesület ezúton is köszön mindenkinek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: