2010-11-18 14:41:46• hírek • Szatmár.ro

A gyerekek vannak veszélyben

Az elmúlt hét kellemesen meleg időjárása következtében kevesebb Szatmár megyei személy szenvedett felső légúti megbetegedésben. Közöttük a legtöbben azonban gyerekek voltak.

Közel háromszázzal kevesebb szatmári kapott el valamilyen virózisos, felső légúti megbetegedést november második hetében, mint a hónap elején.

November 1-7. között majdnem kilencszáz szezonális megbetegedést regisztrálta a Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság, ez a szám az elmúlt héten azonban jócskán megcsappant: 564 személy kereste fel az orvosát virózisos megbetegedéssel, illetve tüdőgyulladással.

A legveszélyeztetettebbek azonban most is a gyerekek: a 0-4 évesek között 163-an betegedtek meg, az 5-14 évesek között 152 megbetegedést regisztráltak. A 30-64 év közötti lakosság körében 103 felső légúti megbetegedésről tud a hatóság.
A hatóság szakemberei szerint ez a szám az elkövetkező hetekben csak nőni fog, azonban valószínűleg az elmúlt év hasonló időszakában regisztráltakat nem haladja meg.

A megelőzés azonban nagyon fontos, ezért ha tehetjük, kerüljük a sokaságot, gyakran szellőztessünk (ez otthonra és az intézményekre is érvényes, főleg a gyerekközösségek esetében), takarjuk el orrunkat és szánkat, amikor köhögünk, tüsszentünk vagy ásítunk. Öltözködjünk rétegesen, hogy levehessünk egy réteg ruhát, nehogy kiizzadjunk, aztán pedig megfázzunk, mivel a megfázás jól előkészíti a terepet a fertőzések számára. Növelhetjük a szervezet ellenálló-képességét C-vitamin segítségével, ezért ajánlják, hogy fogyasszunk sok nyers gyümölcsöt és zöldséget, esetleg vegyük be tabletta formájában a vitaminokat.


A virózisok mostanában elsősorban a gyerekekre veszélyesek
A virózisok mostanában elsősorban a gyerekekre veszélyesek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: