2009-07-17 13:33:31• hírek • Szatmár.ro

A gyerekek nyelvén

Egy vidám, tartalmas hetet tudhatnak maguk mögött a kaplonyi, csanálosi, felsőbányai és nagykárolyi plébániák gyermekei is, akik július 13. és 17-e között vették birtokukba a szokondi házat és környékét.

A szervezők, már hétfői érkezésük után kialakították a kiscsoportokat úgy, hogy a csoportonként 8-10 gyerek, 2-3 plébánia fiataljaiból összetevődve gördülékenyen együtt gondolkodhasson, versenyezhessen.

A tábor ugyanis a szórakoztató, versenyekben és szabadidős foglalkozásokban gazdag része mellett, rendelkezett egy tematikus vázzal, ami egy fejlődésen vezette végig a hét során a gyerekeket. Míg kedden, képzeletben Filippibe érkeztek és egy történet meghallgatása után kiscsoportokban beszélgettek Szent Pál Filippiekhez írt leveléből merítkezvén, szerdán Korintus, csütörtökön pedig Efezus voltak azok az állomások, amit a csoportok feldolgoztak játék, beszélgetés és ének segítségével.

A csoportvezetők igyekeztek a gyerekeket úgy vezetni, hogy ők maguk építsék fel a Szent Páli utat egy olyan környezetben, amely őket, mint aktív szereplőket vonja be. Erre szolgált már a hétfői témafelvezető is, amikor a csoportvezetők együtt, rövid előadás keretében bemutatták a gyerekeknek Saul damaszkuszi útját és megtérésének mozzanatát, majd állomásonként plakátokat készítettek képekkel és a különböző .

A napi másfél órás kiscsoportos foglalkozás mellé a tábor lelki programokat is nyújtott a reggeli-, esti imákkal és a szentmisével, de sok játékra - foci és métabajnokságra, versenyre - számháborúra, akadályversenyre és tábori foglalkozásra is sor került.

A tábor sikerességét egyértelműen mutatja, hogy az ötnapos együttlét végén a gyerekek nem csak a játékot emelték ki, hanem minden programot kedvencükként említettek.


A fiatalok igazán jól érezték magukat a táborban
A fiatalok igazán jól érezték magukat a táborban


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: