2011-01-25 15:30:46• hírek • Szatmár.ro

A gyerekek és serdülők ideális fejlődéséért

A Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság egy a gyerekek és serdülők egészséges életmódját támogató projekt keretén belül képzést szerveznek a Lucian Blaga Általános Iskolában.

Január 28-án, 12 órai kezdettel a közegészségügyi hatóság vezetői képzést szerveznek „A Romániában élő gyerekek és serdülők prevenciós szolgáltatásokhoz való hozzáférése. Az egészséges életmód a romániai gyerekek körében" elnevezésű projekt keretén belül. A képzést a kolozsvári Dr. Valentina Capitan, a projekt regionális elősegítője fogja tartani.

A program azoknak a pedagógusoknak és egészségügyi szervezeteknek szól, akik, illetve amelyek részt vesznek Szatmár megye „Sport és egészséges táplálkozás az életért" elnevezésű mikro-projektben - áll a közegészségügyi hatóság által küldött sajtóközleményben.

A pénteki képzés része a helyes táplálkozásról és a testmozgásról szóló iránymutató ismertetése, melynek elsődleges célja, hogy a pedagógusok elindítsák a gyerekeket és a serdülőket az aktív életmód és a fittség felé vezető úton. Ugyanakkor fontos, hogy nem elég csak az egészséges életmóddal kapcsolatos elméleti ismereteket bővíteni, mert a legfontosabb a gyerekek számára a gyakorlati példa.

A képzés során nemcsak az egészséges és aktív életmód kialakításával kapcsolatos kérdésekre kapnak választ, hanem a gyerekek és serdülők viselkedési problémáira, a viselkedésük megváltoztatásának módjára is adnak megoldást.


Fontos a gyakorlatba is bevetzetni az aktív életmóddal kapcsolatos ismereteket
Fontos a gyakorlatba is bevezetni az aktív életmóddal kapcsolatos ismereteket


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: