2012-08-15 13:16:03• hírek • MTI/Kocsis Zoltán

Izrael és Szlovénia ellen kezdődik a válogatott szezon

Szerda délután-este 39 felkészülési mérkőzéssel kezdődik a labdarúgó-válogatottak őszi szezonja. A prímet az olyan összecsapások viszik, mint Németország - Argentína, Franciaország - Uruguay vagy Anglia - Olaszország, és természetesen pályára lép Magyarország és Románia is: előbbi Izraelt fogadja, utóbbi Szlovéniába látogat.

Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint jó ráhangolódás lehet a világbajnoki selejtezősorozatra szerdán az izraeli csapat elleni felkészülési mérkőzés.

"Elég vegyes fizikai állapotban vannak a játékosok, ugyanis van, ahol még csak a felkészülés közepén járnak. Akadnak kisebb sérülések, de minden játékos bevethető állapotban van. Örömteli, hogy teljes létszámmal vághatunk neki a mérkőzésnek" - nyilatkozta a szakember a telki edzőközpontban tartott sajtótájékoztatóján.

"Délelőtt az izraeli válogatott legutóbbi két mérkőzéséről készült felvételeket tanulmányoztuk, ami alapján kijelenthetjük, hogy olyan csapatról van szó, amely nagyot lépett előre az elmúlt néhány évben. A legtöbb játékosuk már a legjobb európai bajnokságokban szerepel, ezáltal olyan fegyelmezetté váltak, ami korábban nem volt jellemző a stílusukra" - mondta a kapitány.

Az már korábban eldőlt, hogy Gerára és Hajnalra nem számíthat a szakvezető, ugyanakkor Szalai Ádámot, a Mainz csatárát játékra alkalmasnak találta az orvosi stáb.

Egervári szerint rendkívül fontos, hogy a futballisták már a szerdai összecsapáson is egymást segítve a maximumot hozzák ki magukból, ugyanis a világbajnoki selejtezőkön is erre lesz szüksége az együttesnek a jó eredmények elérése érdekében. "Sok pluszt kell hozzátennünk a játékunkhoz, ahogyan azt a csehek és az írek ellen is tettük. Remélem, meg tudjuk ezeket valósítani, és akkor ez a mérkőzés jó ráhangolódás lehet a vb-selejtezőkre" - jelentette ki a kapitány.

Király Gábor, az 1860 München kapusa - aki hétfő este még csapatával bajnoki mérkőzést játszott a német másodosztályban - úgy véli: mindkét csapatnak rendkívül fontos az összecsapás, hiszen itt lehet igazán lemérni, hogy milyen erőállapotban vannak a játékosok. Az eddigi négy összecsapáson csak egyetlen alkalommal, 2000. június 3-án tudták a magyarok bevenni a szerdai rivális kapuját: akkor Lisztes Krisztián és Horváth Ferenc góljaival diadalmaskodott a nemzeti csapat az Illovszky Stadionban. Emellett egy döntetlen és két vereség a mérleg, legutóbb 2009-ben kaptunk ki 1-0 arányban.

Ennél valamivel jobb a mérlege Romániának szerdai ellenfelével, Szlovéniával szemben: hat meccsből három győzelem, két döntetlen és egy vereség. Ezzel együtt a kis ex-jugoszláv állam nemzeti csapatához köthető a román válogatott egyik legnagyobb tragédiája: 2001-ben a pótselejtezőn a Ljubljanában elszenvedett 2-1-es vereséget csak egy 1-1es bukaresti döntetlen követte, minek következtében a Gheorghe Hagi edzette együttes nem jutott ki a japán - dél-koreai világbajnokságra. Legutóbb 2007 júniusában találkozott a két válogatott, az akkor Temesváron Adrian Mutu és Cosmin Contra góljaival 2-0-re nyertek a hazaiak.

A jelenleg csapatot kereső Mutu nincs ott a mostani román keretben, hosszú idő után ott van viszont a West Bromwich Albionban szinte egyáltalán nem játszó Gabriel Tamas, illetve néhány fiatal tehetség: Gicu Grozav (Petrolul), Dragos Grigore (Dinamo), Alexandru Maxim (Pandurii).

Felkészülési mérkőzések:
Magyarország - Izrael 21.30 m1
Szlovénia - Románia 21.45 Antena1

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: