2012-08-16 00:46:47• hírek • MTI/ Kocsis Zoltán

A gyenge védekezés okozott gondot

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán 1-1-es döntetlent játszott Izrael ellen a Puskás Ferenc Stadionban rendezett felkészülési mérkőzésen. Ugyanekkor Románia 4-3-as vereséget szenvedett Szlovéniában. A látottak alapján elmondható,  mindkét együttes a védelme jelentősen elmaradt a várakozástól.


A mérkőzés elején a magyarok játszottak fölényben, mégis a vendégek támadásai jelentettek igazi veszélyt. Egervári Sándor szövetségi kapitány csapata azonban a védelmi megingások ellenére megúszta a gólt. A félidő derekán már egyértelműen a magyarok akarata érvényesült, Koman remekül szervezte a játékot, ennek megfelelően szinte végig az izraeli térfélen volt a labda, egyre több helyzet alakult ki a vendégek kapuja előtt, de gól nem született a szünetig.

A folytatásra kissé "álmosan" jött ki a magyar együttes, így izraeli akciókkal indult a második játékrész, azonban hamar magára találtak Egervári tanítványai, sőt a pontatlanul futballozó Gyurcsó helyére beállt Németh veszélyesebbé tette a magyar támadásokat, amelynek köszönhetően Dzsudzsák vezetést szerzett. A magyar vezetés után kiegyenlítetté vált a játék, csendesen csordogált a mérkőzés, mígnem a hajrá kezdetén egy szögletet követően Izrael egyenlített. Az utolsó percekben a magyarok ismét magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, de a győztes gól már nem tudták megszerezni.

Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: "A hozzáállással ezúttal sem volt gond, de ma ennyi volt ebben a csapatban. Ennek persze megvannak az okai, nem szerettem volna mind a hat cserelehetőséget kihasználni, de kényszerűségből mégis ki kellett, továbbá különböző edzettségi állapotban vannak a játékosok, így voltak olyanok, akik elfáradtak. Remélem, szeptemberre, amikor minden játékos lábában lesznek tétmérkőzések, készen állunk majd az előttünk álló vb-selejtezőkre".

Rosszul kezdett Ljubljanában Románia, hisz a szlovének már a negyedik percben megszerezték a vezetést, miután egy beadás után Bostjan Cezar a hálóba fejelt. A folytatásban a hazaik részéről Cezar és Andraz Kirm akár növelhette volna csapata előnyét, míg a vendégeknél egyedül Gabriel Torje jelentett némi veszélyt a kapura.

A szünet után kicsit többet, hat percet kellett a várni az újabb szlovén gólra, amikor Vlad Chiriches szabálytalankodott Valter Birsa ellen a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Zlatko Dedic értékesítette is. Ezzel gyakorlatilag megnyitotta a gólcsapot, a következő 28 percben ugyanis öt gól esett. Alig öt perccel később Torje szabadrúgása után Paul Papp közelről szépített, újabb négy minutummal később viszont Dedic tört a kapu elé és ismét kettőre emelte csapata előnyét. A 68. percben tizenegyeshez jutottak a románok, amit Torje értékesített, ám a szlovénok szinte azonnal válaszoltak Kirm remek góljával. A 4-3-as végeredmény Gicu Grozav állította be a 79. percben.

Eredmény:
Magyarország-Izrael
1-1 (0-0)
gólok: Dzsudzsák (51.) illetve Hemed (80.)
Szlovénia - Románia 4-3
gólok:
Cezar (4.), Dedic (51. 11-es, 60), Kirm (70.) illetve Papp (56.), Torje (68., 11-es), Grozav (79.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: