2015-08-10 19:34:09• hírek • Szatmár.ro

Jobbra fordulhat a Pannónia szálló sorsa?

Egy asztalhoz ült a Pannónia szálló épületének a tulajdonosa a polgármesterrel és több városi tanácsossal, műemlékvédelmi és urbanisztikai szakemberekkel. Vasile Tantas hajlandóságot mutatott arra, hogy a polgármesteri hivatallal partnerségben néhány halaszthatatlan állagmegőrző munkát elvégezzen.

Megtörtént az első találkozó a műemléképület tulajdonosaival a polgármesteri hivatalban. A találkozón részt vett a polgármester, az alpolgármester, a jegyző, a város-menedzser, a polgármesteri hivatal jogi és építkezési osztályának vezetői, valamint a városi tanács urbanisztikai bizottságának tagjai, köztük Nits János és Szőcs Péter, a kulturális bizottság elnöke.

A tulajdonos(oka)t Vasile Tantas és egyik fia, valamint egy ügyvéd képviselte. A találkozó témája az épület romlásának megállítása és az állagmegőrző munkálatok gyors elvégzéséhez szükséges technikai, pénzügyi, jogi feltételek tisztázása volt.

A tulajdonos szóban kinyilvánította hajlandóságát, hogy partnerségben a polgármesteri hivatallal, részt kíván venni a legsürgősebb munkálatok elvégzésében a törvény által megszabott keretek között. Kérte, hogy a hivatal bocsássa rendelkezésére tanulmányozás céljából a már korábban elkészült állapotfelmérést és szakvéleményt, hogy egy reális képet alkosson az ott előirányzott munkálatokról.

Megegyezés született egy újabb találkozóról, amelyre pár napon belül kerülne sor, addig a tulajdonos írásban is jelzi szándékát a partnerség létrejöttét illetően. Remélhetőleg az érdemi munka is mielőbb megkezdődik.

"Akármi is lesz a Pannónia szálló patinás épületének a sorsa, most cselekedni kell. El kell végezni néhány halaszthatatlan állagmegőrzési munkálatot, nem szabad, hogy tovább romoljon az épület állapota" - magyarázta Nits János, a találkozó kezdeményezője.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: