2014-01-16 17:52:58• hírek • Szatmár.ro

A gondolattól a döntésig

Pálffy Tamás Szabolcs Szatmárnémetiben élő unitárius lelkész kiadta első verseskönyvét (ebook). A formai szempontból többségben szonetteket tartalmazó könyv címe Átléptem a Rubicont (A gondolattól a döntésig).

Pálffy unitárius lelkészként szolgál 2002. szeptember 1-től Maros megyében, Marosszentgyörgy községben és Szászrégen városban (másfél évig Nagyernye községben is). Nős, felesége, Pálffy Anna-Mária 2013. június 1-től az Észak- Nyugat Erdély Unitárius Szórványegyházközség (Szatmárnémeti, Nagybánya, Máramarossziget és Zilah) lelkészeként szolgál.

A könyv szerzője, aki 2013 augusztusától időszakosan Szatmáron (is) lakik és alkot, elsősorban „versel", lapunknak elmondta: "Ami a közlési formát illeti, a gyorsan fejlődő elektronikus könyvkereskedelemben akartam „színre lépni", bár a hagyományos, nyomtatott könyveknek továbbra is barátja, olvasója és vásárlója vagyok. Úgy éreztem, hogy első könyvem abban az „öltözetvilágban" kell megjelenjen, amelyben magam is legalább másfél évtizede „élek, mozgok és vagyok", ez pedig az elektronikus, digitális világ, az egyébként unitárius vallású Tim Berners Lee által létrehozott www (világháló) birodalma."

A verseskötet előszavában Dr. Nagy Ákos a következőket írja: "Pálffy Tamás Szabolcs mer és képes élni a kötött formákkal, akinek nem jelent leküzdhetetlen akadályt ezekbe a tégelyekbe értelmes gondolatokat önteni. Ráadásként, megajándékozza olvasóját az intellektuális kihíváson túl, csak a nagy ősök költészetére jellemző, esztétikai élménnyel is. Lehet és kell, jót s jól. Új világról szól az új ének, melynek gyökerei a múltba, a már többször bizonyított költői eszközökbe kapaszkodnak. Ezekből a versekből lehet tanulni, alapvetései alkalmasak a továbbgondolásra, de kikapcsolódásként is magunk mellé vehetjük őket este az ágyba. Beteljesülhet az álom: itt és ott, most vagy a múltban... esetleg a jövőben. A mondás örök és aktuális: kortalan kortárs társasutazás idegenvezetőjeként kalauzol bennünket. A látni és gondolkozni való garantált, mellékhatásokért felelősséget nem vállal."

A könyvvel kapcsolatos részlet az ebook világhálón elérhetőek (Amazon, Ibookstore, Smashwords) rövid ismertetőjéből: "Kövess engem, egy kihívásokat és meglepetéseket is tartalmazó, de mindenképpen szellemi gyönyört nyújtó időutazásban! Hívlak, gyere hát! Nézz rám, mondj igent! Kalandban lesz részed!"

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: