2016-02-29 16:08:49• hírek • Szatmár.ro

Nagyböjti hangulatban telt lelki napok

A Mária tisztelet minél mélyebben történő megélését segítette a Mária Légió Keresztények Segítsége Régia lelki hétvégéje - Pálinkás Gabriella beszámolója.

Ötödik alkalommal rendezték meg azt a lelki hétvégét, amely a Keresztények Segítsége Régia alá tartozó Mária-légiósokat szólította meg. A február 26-27-e között, a Szent Alajos Konviktusban tartott programokra a "szokás" szerint több mint százhetvenen mentek el, többek között Nagyváradról, Nagykárolyból, Nagybányáról, Sárközújlakról és Szatmárnémetiből is.

Pénteken este, a fájdalmas rózsafüzér elimádkozásával vette kezdetét a találkozó, majd Ft. Láng Pál a Mária Légió Keresztények Segítsége Régia lelki vezetője mutatott be szentmisét - a szentbeszédben napjaink megpróbáltatásaira tért ki. Mint mondta, ismerni és gyakorolni kell a hitünket, megmaradni akkor is, ha az árral szemben is kell úszni.

A szombati napot is a legszentebb áldozat bemutatásával kezdték, Ft. Láng Pál kibővítette az előző este gondolatait és buzdított mindenkit a Mária tisztelet megélésére. Az ülésteremben már az elnöknő, Baranyai Éva köszöntött, Ft. Barta Barnabás a Székesegyház segédlelkésze tartott előadást, melyben a Mária tisztelet összefogó erejére tekintett, és intett a tökéletesedésre, a Jézushoz való közeledésre: "Mária, az Irgalmasság Anyja szíve alatt hordozta Jézust, az Isten fiát. Mária, az Irgalmasság Asszonya biztos pont, ő megtart és pártfogol minket."

A januári jegyzőkönyv felolvasása után a sárközújlaki "Sarlós Boldogasszony" Curia, a nagykárolyi "Szomorúak vigasztalója" Comitium, a nagybányai "Betegek gyógyítója" Curia és a nagyváradi "Segítő Szűzanya" Comitium beszámolója következett - a résztvevők megtudták mit tettek, hogyan éltek a csoportok az elmúlt 3 hónapban. A lelki vezetőtől, valamint Bărbuț Péter nagyváradi egyházmegyés paptól, köröstarjáni plébánostól arra kaptak impulzusokat és ötleteket, hogyan lehet és kell új tagokat toborozniuk, a felmerülő problémákat feldolgozniuk.

Maradt még idő szombaton egy elmélkedésre is: Ft. Gyenge Béla, a nagyváradi Szent József templom plébánosa az imádkozó lelkületről beszélt, az Úr Jézus megbocsátásra és a szeretetre adott példájáról. Felhívta a figyelmet a Nagyböjt három főpillérére: az ima, a böjt és az alamizsna gyakorlására.

A több mint százhetven légiós a befejező imák után kapta az áldást, megköszönték a Jóistennek az együttlétet, a töltekezést és az új gondolatokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: