2010-11-25 11:12:01• hírek • Szatmár.ro

A gondokról mesélt Markónak az igazgató

Szatmárnémeti látogatásán a miniszterelnök-helyettes felkereste megyénk egyik legelitebb tanügyi intézményét is, a Kölcsey Ferenc Nemzeti Kollégiumot.

Az elöljáró csütörtökön rövid látogatást tett városunk egyik legelismertebb kollégiumában, a Kölcsey Ferenc Nemzeti Kollégiumban, amely a nyár folyamán elköltözött régi épületéből az újba. A gyors séta ideje alatt Markó megtekintette úgy az épületet, mint az udvart, közben Pataki Enikő igazgató ismertette a felújításra szoruló épület beosztását.

Az igen kis létszámot befogadó igazgatói irodában az intézmény anyagi gondjairól is szó esett. Nem kis összeg kellene ugyanis ahhoz, hogy a jelenleg két épületben tanuló kölcseys diákok végre egy ugyanazon falak között folytathassák tanulmányaikat, ami a biztonság szempontjából nem elhanyagolható.

Amint arról Ilyés Gyula polgármester tájékoztatott, félő, hogy a jövőben az önkormányzat nyakába szakad az a már két éve kifizetetlen munkadíj, amelyet a Mihai Eminescu Líceum modernizálására rendelt el az igazgató. Amennyiben pedig az óriási összeget a helyi költségvetésből kell majd elkülöníteni, minden bizonnyal nem marad pénz további épületek - így a Kölcsey - modernizálására sem.


Markó megtekintette a jelnleg még rendezetlen iskola udvarát is
Markó megtekintette a jelenleg még rendezetlen iskola udvarát is


A problémafelvetésre Markó elmondta: „A tanügyminisztériumnak rendelkezésére fog állni még ebben az évben 5-6 millió lejes beruházási összeg, amelyet a kormány még meg kell szavazzon, de elméletileg ebből orvosolhatni lehetne a gondokat."

A rövid látogatás végeztével Markó Béla, illetve a jelen lévő Csehi Árpád Szabolcs, a megyei tanács elnöke, valamint Ilyés Gyula polgármester, átvették a kollégium igazgatónőjének ajándékát, majd Nagykárolyba indultak, hogy ott felkeressék a Károlyi kastélyt, illetve az 1-es Számú Általános Iskolát.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: