2009-09-01 09:56:35• hírek • samsungsport.hu

Csalással vádolják a Renault-t

Ha bebizonyosodik, hogy Nelson Piquet tavaly Szingapúrban szándékosan csapta a falnak a Renault versenygépét, ezzel biztonsági autós fázist előidézve, akkor a francia istálló tavalyi eredményeit törölhetik.

A brazil Globo televízió megbízható forrásokra hivatkozva számolt be arról, hogy a nemrégiben menesztett Nelson Piquet tavaly a Renault „vezényszavára" ütközött a falnak Szingapúrban, hogy ezzel segítse csapattársát, Fernando Alonsót. A baleset után a biztonsági autó azonnal behajtott a pályára, így a tankolását már letudó Fernando Alonso az élre állt, és megnyerte a versenyt.

A Globo állítja: megdönthetetlen bizonyítékok vannak a birtokában, amivel egyértelműen bizonyítani tudja, hogy a Renault parancsot adott Piquet-nek az incidensre.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) vizsgálatot indított a feltételezések kiderítése érdekében, ezt a szervezet szóvivője vasárnap jelentette be.

Amennyiben bebizonyosodik a Renault bűnössége, akár egyéves eltiltást is kaphat az istálló, de az biztosnak látszik, hogy a csapat tavaly elért eredményeit teljes egészében törlik, igaz, ez utóbbinak sok hatása nem lenne, hiszen Alonsóék meglehetősen halványan szerepeltek tavaly, még akkor is, ha a spanyol pilóta végül két győzelmet is aratott az idényben.

Ha bebizonyosodik, hogy Flavio Briatore, a Renault csapatfőnöke adta az utasítást, akkor szintén egyéves eltiltásra számíthat, és elképzelhető, hogy egyúttal be is fejezi karrierjét, lévén már korábban is gondolkozott a visszavonuláson.

A Renault egyelőre semmilyen formában nem reagált a megjelent hírekre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: