2008-03-03 17:51:38• hírek • Anna Szelényi

Megbocsájtod, ha megcsal?

Megcsalt. Lehetséges, hogy volt elegendő bátorsága, hogy beismerje, vagy az is lehet, hogy te jöttél rá. Akármelyik is legyen a helyzet, az most nem segít rajtad.

Nem tudsz másra gondolni, csak arra, hogy mindent sárba tiport, ami köztetek volt. Felmerül a kérdés, hogy vajon szeretett-e? Ha szeretett, akkor miért csalt meg? Lehetséges, hogy a válaszok benne vannak minden kérdésbe, de a legnehezebb megpróbáltatás abban áll, hogy megbocsájts és tovább lépj. Vajon képes leszel mindent eltörölni, mintha mi sem történt volna?

Hogyan éled túl?

Szomorúnak, csalódottnak és átvertnek érzed magad. Magadat hibáztatod a viselkedése miatt, és arra gondolsz, hogy ha egy kicsit szeretőbb lettél volna, akkor talán nem fordult volna máshoz. Gondolkodj el azon, hogy a megcsalás által elvesztetted bizalmadat benne, vagy sem, és vajon képes lesz-e máskor is ezt megtenni. Ne hagyd, hogy meggyőzzön pár helyénvaló mondattal, képzeld el, milyen lenne az életed nélküle és hagyd, hogy teljen az idő, míg kész leszel döntést hozni.

Ha megbocsájtasz neki, tudnod kell, hogy semmi sem lesz olyan, mint volt. Akármennyire is szeretnéd elfeledni a történteket, akárhányszor rá fogsz nézni, az lesz az érzésed, hogy másra gondol. Minden történést gyanakvással fogsz végigkísérni. Ha telefonon fog beszélni, az lesz az érzésed, hogy „ő” zavarja. Ha később fog hazaérni, azt fogod gondolni, hogy vele töltötte az idejét… és a lista folytatódhatna. Tehát, jól meg kell gondolnod, és ha tovább akarsz lépni, akkor a szó szoros értelemben tovább kell lépned, ha azt akarod, hogy ez a kapcsolat működjön.

Ezen kívül nem szabad sok kérdést feltenned, mert nem érsz el egyebet, csak kelted köztetek a feszültséget. Akármennyit is stresszelnéd, semmi sem garantálja, hogy melletted marad és nem a másikat választja helyetted.

Ugyanakkor nem tudod meg nem kérdezni magadtól, hogy mi lenne, ha te lennél ebben a helyzetben? Vajon ő megbocsájtana? A válasz: nem! A férfiak sokkal büszkébbek, mint a nők, és csak a megcsalás gondolata is képes lenne őket kihozni a béketűrésből. És ha még hozzáadod az elsődlegesen megalkotott sztereotípiát, miszerint a nőknek nincs joguk a megcsalásra, akkor a válasz igen világossá válik. Ebben az esetben leginkább a szakítás a megfelelő döntés.

Természetesen ez is attól függ, hogy mennyi szerelem maradt köztetek, és hogy nálad a szerelem egyet jelent-e a megbocsájtással?

De ha szeretett, hogy engedhette meg magának, hogy megszenvedtessen…?

Sz. A.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: