2012-10-10 14:57:13• hírek • Póti Orsolya

A frankfurti Viadrina Egyetemen tanulhat Széles Csongor

Az Odera-Frankfurti Viadrina Egyetem
Az Odera-Frankfurti Viadrina Egyetem

A szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium XII. osztályos tanulója, Széles Csongor néhány napon keresztül az Odera-Frankfurti Viadrina Egyetemen fejlesztheti német nyelvtudását. A diák egy pályázat révén jutott az ösztöndíjhoz - tudtuk meg Császár Béla német tanártól.

A pályázat mindazon romániai iskoláknak szólt, ahol megszerezhető valamelyik „Deutsches Sprachdiplom". Mintegy 40 tanintézmény száz diákja iratkozott be a programba és írtak nyilatkozatot arról, hogy miért tartják fontosnak a német nyelv elsajátítását és hogy milyen szakon szeretnének továbbtanulni.

A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumból három diák iratkozott be a pályázatra, akik közül Széles Csongor XII. B. osztályos tanuló egy hétre ösztöndíjasa az Odera-Frankfurti Viadrina Egyetemnek. Mint megtudtuk, a szervezők összesen 12 romániai tanulót hívtak meg a tanulmányi útra, akik között Csongor is szerepel.

„A november 5-11. között zajló tanulmányi út keretében a diákok három napon keresztül a lengyel határ közelében található odera-frankfurti egyetemen tanulhatnak, majd egy napos látogatást tesznek Berlinben és az Odera másik oldalán fekvő települést is bejárják" - mondta el a Szatmár.ro-nak Császár Béla.

A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban jelenleg öt diák készül a „Deutsches Sprachdiplom" nyelvvizsgára, amelyre december 4-án kerül sor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: