2013-06-25 17:57:55• hírek • Kocsis Zoltán

A francia hatósággal közösen számolták fel a bűnbandát Szatmár megyében

illusztráció
illusztráció

Franciaországban és Szatmár megyében egyidejűleg összesen tizennyolc házkutatást hajtottak végre kedd reggel. A párhuzamos akcióval a hatóságoknak sikerült felszámolniuk egy emberkereskedelemmel és prostitúcióval foglalkozó bűnbandát. A szatmári rajtaütésekben két francia nyomozó is részt vett.

A franciaországi Languedoc-Roussillon régióban tizenhárom, Nagykároly környékén pedig öt házkutatást tartottak kedd reggel. A nyomozást és a rajtaütéseket a francia hatóságok irányították. A Narbonne-i kerület ügyészségének vezetése alatt a Francia Csendőrség Montpellier-i regionális központjának munkatársai végezték az ottani házkutatásokat, míg Szatmár megyében a rendőrség bűnügyi osztályának, a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) és a kommandósok munkáját két francia nyomozó is segítette. A nyomozás ideje alatt a nyomozati szervek titkosszolgálati eszközöket is felhasználtak.

A Szatmár megyei akció során összesen öt nagykárolyi és Nagykároly környéki lakáson ütöttek rajta. Egyelőre öt, 28-53 év közötti személy került fel a gyanúsítottak listájára. Négy fő ellen adtak ki elfogatási parancsot, valamennyijüket őrizetbe is vették a nap folyamán.

A nemzetközi bűncsoportot többek között emberkereskedelemmel, lányok prostitúcióra való kényszerítésével, zsarolással, megfélemlítéssel vádolják. A rendőrség szűkszavú tájékoztatása szerint tevékenységüket Franciaországban folytatták, azaz vélhetően Romániában verbuválták a lányokat.

Egy hónapon belül ez a második hasonló akció Szatmár megyében. Június elején három házat kutattak át Vetésben a rendőrség munkatársai. Akkor egy olyan bűncsoportot sikerült felszámolniuk, amely Szatmárnémetiben futtatta a lányokat - köztük egy tizenhat éves kamaszt is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: