2009-11-12 11:54:44• hírek • Garzó Ferenc/MTI

A főváros a fertőző gócpont

A román fővárosban, az ország legfertőzőbb gócpontjában az egészségügyi hatóságok több mint 2 ezer fertőzött személyt tartanak nyilván, akik vélhetően az új vírust hordozzák magukban - jelentette szerdán a román média.

Az elmúlt huszonnégy órában Románia területén 56 személy fertőződött meg a H1N1 vírussal, így a betegek száma elérte az 1057-et. Közülük 267 személy a román fővárosban került nyilvántartásba. Bukarestben öt iskolában szüneteltetik a tanítást, tíz más tanintézményben pedig egy-egy osztályban függesztették fel hét napra az oktatást.

A betegség továbbra is Bukarestben és a kelet-romániai megyékben terjed leggyorsabban. Kedd óta a román fővárosban 12-vel nőtt a H1N1 vírussal fertőzött betegek száma, de a kelet-romániai Iasi, Bacau és Galati megyében is összesen 19 személyről erősítették meg, hogy vírushordozók.

A román hírügynökségek egy osztrák televíziót idéznek, amely szerint életét vesztette - vélhetően az új influenza okozta szívinfarktus miatt - egy román állampolgár. Romániában még nem volt halálos áldozata a betegségnek, ezért ez a személy az első román, aki az új influenza következtében halt meg. A Mediafax hírügynökség szerint a férfi vendégmunkásként dolgozott Ausztriában. A bécsi román nagykövetség még nem tudta megerősíteni, hogy valóban román férfiról van-e szó.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: