2018-03-16 14:11:57• hírek • Szatmar.ro

A forduló rangadóját vívják Gulácsiék

A szerencsés sorsolás nem ilyen, gondolhatják az RB Leipzig játékosai. Gulácsi Péterék ugyanis immár a harmadik kőkemény ellenfelet kapják az Európa Liga egyenes kieséses szakaszában. Egyik alkalommal sem ők voltak az esélyesek, mégis mindig továbbjutottak.


Egy közepes Bajnokok Ligája-csoportból került át az EL-be a Leipzig csapata, ahol előbb az akkor még olasz bajnoki listavezető Napoli, majd a dúsgazdag orosz Szentpétervár került útjukba. Most pedig a francia sztárcsapatot, az Olympique Marseille-t sodorta útjukba a sorsolás szeszélye. Egyértelműen ez a negyeddöntők legnagyobb rangadója, már csak a történelmi német-francia rivalizálás miatt.


Gulácsiék elkerülték tehát a Red Bull-konszern másik csapatát, a Salzburgot. Az osztrák RB papíron a leggyengébb csapatnak tűnik, ehhez képest az előző két körben két topligás gárdát ejtett ki: a spanyol Real Sociedad után a német Borussia Dortmundot. Valami azt súgja azonban, az újabb topligás gárda, a Lazio már túl nagy falat lesz nekik. Igaz, Stefan Raduéknak mind a FCSB, mind a Dinamo Kijev ellen volt egy-egy gyengébb meccsük. Ez pedig a Salzburg ellen sokba kerülhet. Az osztrákoknál a keret tagja a magyar utánpótlás-válogatott Szoboszlai Dominik is, ám az alig 17 éves játékos eddig még nem kapott szerepet a nagyok között. És aligha a Lazio ellen fog az EL-negyeddöntőjében.


Kiélezett csapát ígér a februári hullámvölgy után egyre inkább magára találni látszó Arsenal és a Lyont meglepetésre kiejtő CSZKA Moszkva párharca is, míg a végső győzelem legnagyobb esélyese, az Atletico Madrid a Sporting Lisszabon ellen teheti meg az újabb lépést. A spanyol-portugál párharcok mindig parázs hangulatúak…


A negyeddöntőket április 5-én és 12-én játsszák.


Az Európa Liga negyeddöntőinek párosításai:
RB Leipzig – Olympique Marseille
Lazio – RB Salzburg
Arsenal – CSZKA Moszkva
Atletico Madrid – Sporting Lisszabon

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: