2011-09-09 14:04:38• hírek • Póti Orsolya

A foglyoknak is kötelező lesz az iskola

A Szatmár Megyei Büntetés-végrehajtó Intézetben is szeptember 12-én kezdődik a 2011/2012-es iskolai év. Mindazok a fogvatartottak, akik legalább egy évig látogatják az iskolát, harminc nappal kevesebbet kell letöltsenek a kiszabott börtönbüntetésből.

Az elmúlt tanévben mintegy 22 fogvatartott végezte el a büntetés-végrehajtó intézmény és a Tanügyminisztérium által szervezett iskolai tanfolyamokat – 12 személy az alapképzéseken, 10 személy pedig a gimnáziumi oktatásban vett részt.

A szatmárnémeti börtön tanfolyamai a „Doamna Stanca” Líceumban zajlanak a Tanügyminisztérium, valamint az Ifjúsági és Sport Igazgatóság által elkészített tanterv szerint. Az új tanügyi törvény a foglyok képzésével kapcsolatban is változásokat  von maga után, miszerint azok a fogvatartottak, akik részt vesznek legalább az egy éves képzésen a kiszabott börtönbüntetésből harminc nappal kevesebbet kell letöltsenek. Az említett törvény továbbá azt is előírja, hogy a fogvatartottak képzése kötelező lesz a 2011/2012-es tanévtől kezdve.

„Az iskolába való beiratkozás és a tanfolyamokon való részvétel nagyon hasznos, mert segít abban, hogy a foglyok szabadulásuk után könnyebben beilleszkedjenek a társadalomba, sőt abban is, hogy majd munkát találjanak.” - közölte Raluca Dimulescu, a Szatmár megyei Büntetés-végrehajtó Intézet sajtószóvivője.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: