2014-08-06 13:48:51• hírek • Szatmár.ro

Közel 20 ezer lej a legmagasabb szatmári nyugdíj

A economica.net összeállítása szerint szatmárié az ország második legmagasabb nyugdíja - a mindenki számára elérhető adatok szerint.

A gazdasági és üzleti portál összeállítása szerint nyolc romániai nyugdíjas kap havonta 10 ezer lej feletti járadékot - a toplistán első helyezett bukaresti idős 28.800 lejt kap minden hónapban, őt követi egy szatmári nyugdíjas akinek havonta 19.484 lejt visz ki a postás, majd egy aradi, akinek 19.019 lej a nyugdíja. Az összeállítás elkészítésekor a gazdasági lap újságírója viszont nem tudott teljes képet adni, ugyanis a védelmi minisztériumtól, a SRI-től vagy a gazdasági minisztériumtól nyugdíjazottak havi járadékának összege nem nyilvános!

Az országban viszont 4700 személy jogosult 1 lejes nyugdíjra - illetve a törvény által meghatározott 350 lejre emelt minimál-nyugdíjra. Azok esetében, akik 1 lejt kapnának havonta, valószínűleg életük során soha nem fizettek utánuk alkalmazóik nyugdíj-járulékot, illetve nem is voltak hivatalosan alkalmazva. Szatmár megyében 46 ilyen személy él - mutatják a statisztikák.

Az átlagnyugdíj tekintetében Szatmár megye elég rosszul áll, hiszen ez az összeg csak 678 lej - szóval jócskán le vagyunk maradva a bukaresti 1.065 lejes átlagtól. Szilágy megyében 706 lej az átlagnyugdíj, Bihar megyében 764 lej, Máramaros megyében 793 lej, Kolozs megyében 855 lej, Brassó megyében pedig 999 lej az átlag.

Giurgiu megyében 618 lej, Vasluiban 633 lej az átlagnyugdíj - hogy néhányat megemlítsünk azok közül is, akik rosszabbul állnak Szatmárnál.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: