2014-08-19 17:22:15• hírek • Szatmár.ro

A fiskális amnesztiáról döntött a kormány

Elengedik a hibásan kiszámolt nyugdíjakból, illetve gyermeknevelési támogatásból származó, jogosulatlanul felvett pénzösszegek visszafizetését - erről keddi ülésén fogadott el első olvasatban egy-egy törvénytervezetet a bukaresti kormány.

A fiskális amnesztia nem vonatkozik azokra, akik hamis igazoló iratokkal szereztek jogosulatlan járandóságot, kizárólag azokról van szó, akik az állami hivatalok tévedése, a törvények félreértelmezése miatt kaptak nekik nem járó mértékű támogatást, vagy nyugdíjat - mutatott rá Rovana Plumb munka- és családügyi miniszter.

A bukaresti kormány azt követően dolgozott ki törvénytervezetet a jogosulatlan járandóságok elengedéséről, hogy több nyugdíjas öngyilkos lett, miután felszólították őket a jogtalanul kapott összegek visszafizetésére.

A  számvevőszék szerint idén több mint 12 ezer olyan kismama kapott gyermeknevelési támogatást, akinek nem járt volna, mivel más jövedelemmel is rendelkezett gyermeknevelési szabadsága alatt. A hatóságok több mint 30 ezer nyugdíjas esetében állapították meg, hogy több pénzt kaptak, mint amennyire jogosultak lettek volna: közülük csaknem tízezren hamis iratokkal jutottak magasabb járandósághoz.

A törvénytervezet szerint azok, akik már visszafizették jogosulatlanul szerzett járandóságokat, nem kapják vissza a pénzt.
A jogosulatlan járandóságokról szóló törvénytervezetekről - a szeptember 17-ig tartó közvita után - a román parlamentnek kell döntenie. Victor Ponta miniszterelnök közölte, pártja sürgősségi eljárást javasol a törvényhozásban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: