2018-09-06 09:54:29• hírek • Bede Emőke

A figyelmeztető lövések ellenére sem álltak meg a menekülő csempészek

Vakmerőségből jelesre vizsgáztak azok a cigarettacsempészek, akik ma éjszaka próbáltak meg több doboznyi cigarettát Romániába csempészni.

A máramarosszigeti határrendészek épp ellenőrző körútjukon voltak, amikor az országhatár közelében több settenkedő férfit vettek észre, kik hátukon fekete fóliába cosmagolt dobozokat cipeltek. Az egyenruhások azonnal megállásra szólították fel őket, ám a csempészek magasról tettek a parancsra, mi több, azonnal eldobtak mindent, ami náluk volt, majd futásnak eredtek.
 

Ezt látva a határrendészet emberei figyelmeztető lövéseket adtak le, de ez épp olyan hasztalan volt, mint a szóbeli felszólítás. A menekülők gondolkozás nélkül a Tisza vizébe vetették magukat és seperc alatt átúsztak az ukrán oldalra. A román határrendészeknek nem maradt más, mint begyűjteni a csomagokat és értesíteni az ukrán kollégákat.
 

A csempészáru leltárba vétele után kiderült, összesen 4500 csomag cigarettát rejtettek a férfiak által cipelt dobozok, e mennyiség értéke megközelíti az 53 ezer lejt. A hatóságok csempészet és illegális határátlépés miatt indítottak eljárást az ügyben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: