2011-11-17 13:28:52• hírek • Szatmár.ro

A fiataloknak lettek rosszabbak az eredményeik

Az ingyenes légzés-vizsgálaton összesen 39 személy vett részt.

Az Országos Dohányzásellenes Napon, november 17-én a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság székhelyén ingyenes légzés-vizsgálatot tartottak a szakemberek. Ezzel az akcióval a dohányzás káros hatásaira próbálták felhívni a figyelmet az igazgatóság munkatársai.

Összesen 39 személy használta ki a lehetőséget, és vett részt a két vizsgálatból álló egészségügyi felmérésen. Az első fázisban a jelentkezők tüdejének korát vizsgálták, míg a másik vizsgálat során a tüdő szénmonoxid-szennyezettségét mérték meg. A vizsgálatokon 27 nemdohányzó és 12 dohányzó személy vett részt.

Az eredmények sajnos alátámasztották az elméletet, miszerint a passzív dohányzás szinte olyan káros, mint az aktív: a nemdohányzók körében ugyanis több esetben is kimutattak dohányfüst beszívásával kapcsolatos szennyeződést. Ez a füstös munkahellyel, füstös, rosszul szellőztetett szórakozóhelyek látogatásával van összefüggésben. Az eredmények arra is rámutattak, hogy a dohányzásról való leszokás sokban segít, volt olyan régi dohányos, akinek néhány év "füstmentes" élet után jobbak lettek az eredményei, mint amire számított.

A résztvevő személyek közül a legidősebb egy 78 éves férfi volt, az ő eredményei is kifejezetten jók lettek.

Ingyenes légzésvizsgálatot tartottak

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: